1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelissä reagoidaan koronaviruksen leviämiseen: teatteri sulkee ovensa, ammattiopisto siirtyy etäopetukseen

Toimenpiteisiin on ryhdytty useissa kohteissa terveysviranomaisten suosituksesta.

Mikkeli
 Mikkelin teatteri värjättynä oranssiksi. 25.11. vietettiin YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää, jonka aikana eri puolilla maailmaa rakennuksia valaistaan kampanjan tunnusvärillä oranssilla.
Juho Liukkonen / Yle

Mikkelin kaupungin siirtyminen koronaviruksen leviämisvaiheeseen on reagoitu usealla eri taholla.

Mikkelin omat ohjeistukset löydät kootusti Mikkelin kaupungin sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Mikkelin teatteri peruu esityksensä

Mikkelin teatteri (siirryt toiseen palveluun) kertoo peruvansa esityksiä. Kaikki esitykset on peruttu tämän kuun loppuun, eli 28. päivä helmikuuta saakka. Lippuvarauksien kerrotaan raukeavat automaattisesti.

Teatterin esitykset jatkuvat maaliskuun 5. päivä loppuunmyydyillä Älä pukeudu päivälliselle- ja Entäs nyt, Niskavuori? -esityksillä.

Terveysviranomaiset ovat suositelleet (siirryt toiseen palveluun) vältettäväksi kaikkia yleisötilaisuuksia. Julkisisissa sisätiloissa saa osallistua yleisötilaisuuksiin enintään 10 henkeä.

Mikkelin elokuvateatterien ovet toistaiseksi kiinni

Mikkelin elokuvateatterien (siirryt toiseen palveluun) ovet ovat toistaiseksi kiinni ensi viikon maanantaista alkaen.

Teattereista kerrotaan, että sarja- ja lahjalippujen voimassaoloaikaa pidennetään.

Uimahallit sulkevat ovensa toistaiseksi

Naisvuoren uimahalli (siirryt toiseen palveluun) sekä viihdeuimala Rantakeidas (siirryt toiseen palveluun) ovat molemmat toistaiseksi suljettu yleisöltä.

Sulku ei koske kuitenkaan koululaisuinteja, ammattimaisesti urheilevien tai SM-tasolla kilpailevien urheilijoiden harjoittelua eikä alle 18-vuotiaiden ohjattuja ryhmiä.

Kirjastot rajoitetusti auki

Mikkelin seudun kirjastot (siirryt toiseen palveluun) pysyvät avoinna, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla. Tämä koskee myös lähikirjastoja ja Hirvensalmen, Pertunmaan ja Puumalan kirjastoja.

Rajoitusten vuoksi kuitenkin Mikkelin pääkirjastolla voi kirjaston aulatilassa asioida seitsemän asiakasta kerrallaan.

Liikkuvat kirjastopalvelut eivät ole toiminnassa toistaiseksi.

Osa anniskeluravintoloista sulkee ovensa

Kuntayhtymä-sairaanhoitopiiri Essote suositteli torstaina (siirryt toiseen palveluun) anniskeluravintoloiden sulkevan ovensa viikonlopuksi.

Ainakin Mikkelin keskustassa sijaitseva Bar Dom tiedottaa sivuillaan (siirryt toiseen palveluun) olevansa suljettu seuraavan viikonlopun ajan.

Ammattiopisto Esedu laajentaa Mikkelissä etäopetusta

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu puolestaan kertoi perjantaina siirtyvänsä etäopetukseen kaikissa Mikkelin toimipisteissä (Kinnari, Salosaari, Raviradantie sekä Otavankatu) kuun loppuun saakka. Eilen etäopetus koski vielä ainoastaan Raviradantien ja Kinnairin toimipisteitä.

Poikkeuksena ovat Salosaaren ja Kinnarin toimipisteiden ajo-opetus, joka tapahtuu pienryhmissä tai yksilöopetuksena..

Ammattiopisto kertoo sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että yhdellä sen opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Myös Mikkelissä Raviradantien toimipisteessä on voinut altistua koronavirukselle tänä viikkona maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Mahdollisesti altistuneisiin on oltu yhteydessä ammattiopiston mukaan yhteydessä.

Oppilaitoksien osalta suositellaan (siirryt toiseen palveluun)monin paikoin etäopetukseen siirtymistä kuun loppuun saakka.

Xamkin Mikkelin kampus etäopetukseen

Kaakkois-Suomen ammattikorkekaoulu Xamk tiedotti eilen (siirryt toiseen palveluun), että Mikkelin kampuksen kaikki opetus siirtyy etäopetukseen loppuviikon ajaksi. Perjantaina etäopetusta laajennettiin (siirryt toiseen palveluun) kampuksella kuun loppuun saakka.

Käytännön harjoitukset, laboraatiot ja simulaatiot järjestetään kampuksella noudattaen turvallisuusohjeita ja käyttämällä suu-nenäsuojia.

Mikkelin kampuksen kuntosali on suljettu taas maaliskuun 7. päivään saakka. Ryhmäliikuntatunteja ei järjestetä. Kampuksen muut palvelut, kuten Exam-tilat ja kirjasto, ovat kuitenkin avoinna.

Myös Mikkelin kampuksen ravintolapalveluiden toiminnassa kerrotaan olevan seuraavina viikoina poikkeuksia. Esimerkiksi Ravintola Kasarmina muuttuu väliaikaisesti henkilöstöravintolaksi eli se on avoinna vain amk-opiskelijoille. Myös muun muassa Ravintola DeXi on kiinni Ravintola DeXi on kiinni. Ravintolat Talli, DeXi ja Kasarmina ovat kiinni.

Seurakunnan kokoava toiminta tauolle

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta kertoo sivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että sen kokoava toiminta on tauolla helmikuun loppuun saakka.

Esimerkiksi muuttuneesta koronavirustilanteesta johtuen ensi sunnuntaina ehtoollisen vietto Haukivuoren kirkossa ja Pitäjänkirkossa on peruttu.

Juttua päivitetään perjantain 19.2.2021 ajan.

Lue seuraavaksi