1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuu

Joensuun kaupunki pitää palveluiden poikkeusjärjestelyt voimassa ainakin talvilomaan saakka

Palveluiden avaamisesta on tullut runsaasti yhteydenottoja kaupunkilaisilta.

Joensuu
Kuvassa Joensuun kaupungin lippu.
Kaupunkilaiset toivovat hartaasti palveluiden avaamista.YLE / Anssi Leppänen

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhm päätti kokouksessaan 19. helmikuuta pitää kaupungin nykyiset linjaukset ja suositukset voimassa toistaiseksi.

Palveluiden rajoitukset ja linjaukset pidetään voimassa vähintään talvilomaan saakka.

– Olemme saaneet runsaasti palautetta kaupunkilaisilta eri palveluiden avaamisesta, ja ymmärrämme oikein hyvin kaupunkilaisten toiveet. Pohdimme palveluin avaamista hyvin monesta näkökulmasta, toteaa Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen kaupungin tiedotteessa.

– Maakunnan koronatilanne saatiin perustasolle vasta viime viikolla. Olemme todella vedenjakajalla koronatilanteen kehittymisen kannalta. Toivomme, että talvilomaviikkojen jälkeen pääsisimme askel kerrallaan avaamaan palveluita, mutta tämä on aina harkittava tilanteen mukaisesti, Huurinainen jatkaa.

Kaupungin valmiusjohtoryhmässä linjattiin, että perinteiset lukion kolmannen vuosikurssin eli abien penkkaritajelut perutaan tulevalta keväältä. Maahanmuuttajapalvelut palvelevat puolestaan asiakkaitaan puhelimitse kahden tulevan viikon ajan 5. maaliskuuta saakka.

Kaupungin palveluissa ja tiloissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

Lue seuraavaksi