Hyppää sisältöön

Posion kunnassa otetaan käyttöön tiukemmat rajoitukset ja toimintaohjeet – koululaisille maskisuositus 6. luokasta alkaen

Posio seuraa rajoitusten käyttöönotossa Lapin aluehallintoviraston uusia rajoituksia ja suosituksia.

Posiolla otetaan käyttöön Lapin avin kiihtymisvaiheen rajoitukset ja suositukset.

Posiolla kunnan laajennettu johtoryhmä päätti perjantaina ottaa käyttöön Lapin avin rajoitukset ja kiristää koronaan liittyviä suosituksiaan Posion kunnassa.

Koronatilanne Posion kunnassa on rauhallinen, ja käyttöön otettavilla suosituksilla pyritään välttämään tilanteen huononeminen. Uudet koronasuositukset ovat Posiolla voimassa maanantaista alkaen ja päättyvät 14. maaliskuuta.

Kokoontumisrajoitukset ja harrasteryhmäsuositukset ovat samat, jotka Lapin avi määritteli perjantaina päätöksessään. Yleinen 20 hengen kokoontumisrajoitus tulee voimaan, ja yli 16-vuotiaiden ryhmätoiminta sisätiloissa suositellaan keskeytettäväksi.

Peruskouluikäiset voivat jatkaa harrastuksia korona-ajan turvallisuusohjeita noudattean. Maskisuositusta laajennetaan koskemaan koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa sekä oppilaita 6. luokasta alkaen.

Maskia suositellaan käytettäväksi edelleen kaikissa julkisissa tiloissa, työyhteisöissä sekä kaikissa sisätiloissa tapahtuvissa tilaisuuksissa, kun paikalla on useampia henkilöitä.

Sairaanhoitopiirin rajojen yli tapahtuviin urheilu- ja liikuntatapahtumiin ei myöskään suositella osallistumista pois lukien maajoukkuetoiminta sekä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutoiminta.

Posio pitää maanantaista alkaen kunnaviraston ja perusturvatoimiston ovet lukittuina, joten asiointia suositellaan ajanvarauksella tai puhelimitse.

Lue lisää:

Lapin sairaanhoitopiiri siirtyy koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen – yli 20 hengen tilaisuudet on kielletty maanantaista lähtien