Hyppää sisältöön

Tiukka kolmen viikon koronasuositus Satakuntaan: Tavatkaa vain omaa perhettä

Satasairaala arvioi, että sairaalahoitoa vaativien koronatapausten määrä kasvaa lähiaikoina merkittävästi.

Satakunnan koronatilanne on pahentunut. Kuva: Antro Valo / Yle

Satakunnan tartuntatautien torjunnan työryhmä vetoaa maakunnan asukkaisiin, jotta koronaviruksen leviäminen saataisiin pysähtymään.

– Suosittelemme vahvasti seuraavan kolmen viikon ajan vapaa-aikaa vietettäväksi vain oman perheen tai lähipiirin kesken. Maakunnan epidemiatilanne on nopeasti huonontunut, ja riski tilanteen vaikeutumisesta edelleen on suuri, Satasairaalan osastonylilääkäri Tuomas Nieminen sanoo.

Ylilääkäri muistuttaa, että kaikkien ylimääräisten ihmiskontaktien välttäminen auttaa estämään uusien tartuntojen syntymistä.

– Ulkoilmassa tartuntariski on huomattavasti sisätiloja pienempi, joten hiihtolomaa kannattaa viettää ladulla ja pulkkamäessä perheen kesken ulkoillen. Olemme Satakunnassa saaneet aiemminkin epidemian haltuun. Jaksetaan noudattaa suosituksia ja tehdään se jälleen, Nieminen kannustaa.

Rauma pahimmassa tilanteessa

Koko Satakunta siirtyi torstaina koronan leviämisvaiheeseen. Pahin tilanne on Raumalla, koska siellä telakalla on todettu noin 230 koronatapausta tuhannesta testatusta työntekijästä. Eilen lauantaina tartuntoja todettiin 45.

– Toistaiseksi telakan työntekijöistä ei ole kukaan joutunut sairaalahoitoon koronavirusinfektion vuoksi. Sairastuneiden suuren määrän vuoksi on kuitenkin todennäköistä, että osastohoitoa tarvitsevien määrä nousee merkittävästi.

Nieminen korostaa, että viralliset karanteeni- ja eristyspäätökset ovat määräyksiä, joiden noudattaminen ei ole vapaaehtoista.

– Tartuntatautiviranomainen voi pyytää tarvittaessa poliisilta virka-apua karanteeni- tai eristyspäätöksen toteuttamisessa.

Rauman sosiaali- ja terveysvaliokunta kokoontuu illalla pohtimaan kaupungin koronatilannetta. Esillä on uusia toimenpiteitä, joilla pyritään estämään epidemian leviämistä.

Huittisissa uusia tartuntoja

Huittisissa on todettu viikonloppuna kaksi uutta koronatartuntaa.

Toisen uuden tartunnan lähde on vielä epäselvä. Altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin.

Toinen tapaus liittyy aiempaan tartuntaketjuun, ja siihen liittyen kaupunki kertoo, että Brewer's Pubissa oli viime maanantaina kello 12–22 koronapositiivinen henkilö.

Lisäksi ulkopaikkakuntalainen koronapositiivinen henkilö on ollut ravintola Karaoke Karhussa viikko sitten sunnuntaina kello 19–22.

Altistuneiden kannattaa tarkkailla oireitaan. Monella Huittisissa viime aikoina todettujen tartuntojen saajilla ei ole ollut käytössä Koronavilkku-ohjelmaa, joten tietoa altistuksesta ei saa sovelluksen avulla.

Klo 14.38 Huittinen korjasi karaokebaarin altistuksen kellonajan. Kaupunki oli saanut aluksi väärän tiedon.

.
.