1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Essoten alueella 19 koronatartuntaa viikonloppuna – Urpolan koulussa altistumisia

Karanteenimääräyksiä ei ole Essoten mukaan noudatettu tarpeeksi hyvin.

koronavirus
Lyijykynä karanteenitekstin päällä.
Ammattilaisen määräämää karanteenia tulee noudattaa hyvin tarkkaan. Kuvituskuva. Silja Viitala / Yle

Kuntayhtymä-sairaanhoitopiiri Essoten alueella on havaittu viikonlopun aikana 19 uutta koronavirustartuntaa, joista 18 Mikkelissä. Yksi tartunta todettiin Pieksämäellä.

Viime viikolla Essoten alueella todettiin yli 80 tartuntaa ja karanteeniin asetettiin satoja ihmisiä. Sairaalahoidossa oli lauantaina 15 koronapotilasta.

Mikkelissä sijaitsevassa Urpolan koulussa yhden luokan oppilaat ovat altistuneet koronavirukselle. Essoten jäljitystiimi on eilisen illan aikana ollut yhteydessä altistuneiden lasten vanhempiin.

Eilisessä tiedotteessa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä kertoo, että osa karanteeniin asetetuista ei ilmeisesti ole noudattanut karanteenimääräyksiä.

– Aivan jokaisen karanteeniin asetetun täytyy noudattaa määräyksiä ja pysyä kotona, jotta saamme taudin taas aisoihin. Yksikin oireeton henkilö voi levittää tautia laajalle. Esimerkiksi suurin osa lauantain jälkeen löydetyistä uusista koronatapauksista ilmeni karanteenissa olevien joukosta, muistuttaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä tiedotteessa.

Lue seuraavaksi