1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Seututerveyskeskus sulki ruuhkautuneen koronarokotusten puhelinajanvarauksen

Koronarokotuksia hidastaa Keski-Suomessakin se, että rokotteita on saatu ennakoitua vähemmän.

Rokotuksia voitaisiin antaa huomattavasti enemmän kuin niitä on ollut saatavilla. Kuvituskuva. Kuva: Jarmo Honkanen / Yle

Keski-Suomen seututerveyskeskus on sulkenut viime viikolla pahoin ruuhkautuneen koronarokotusten ajanvarauspuhelimen. Puhelin on suljettu ainakin täksi viikoksi, koska uusia rokotusaikoja ei ole tarjolla.

Seututerveyskeskus kertoo verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että ajanvarauspuhelin avataan taas, kun tiedetään, koska rokotteita saadaan lisää.

Rokotetta on tullut selvästi ennakoitua vähemmän ja siksi jo annettuja aikoja on jouduttu seututerveyskeskuksessa osin siirtämään.

Seututerveyskeskus vastaa Joutsan, Luhangan, Toivakan, Keuruun, Multian, Petäjäveden, Laukaan ja Konneveden terveyspalveluista.

Myös Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten alueilla rokotuksia hidastaa rokotteiden vähyys.

Jyten koronarokotuksista vastaava ylilääkäri Johanna Tuukkanen kertoo Twitterissä, että Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla terveydenhuolto soittaa kaikille vuonna 1946 ja sitä vanhemmille koronarokotusajasta ja -paikasta, kunhan rokotteita on saatavilla.

Rokotukset ovat Jyväskylässäkin herättäneet paljon epätietoisuutta ja terveydenhuoltoon on tullut runsaasti puheluja niihin liittyen.

Jyväskylän Kuokkalan terveysasemalta ovat ainakin muutamat henkilöt yrittäneet mennä myös rokotusta saamaan ilman ajavarausta. Rokotuksia saa tällä hetkellä vain ajanvarauksella, muistuttaa Tuukkanen.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös:

Jumit koronarokotusten ajanvarauksessa kiukuttavat – "Sekavaa on ja tuntuu, että ihmiset eri kunnissa ovat eriarvoisessa asemassa", sanoo omainen