1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. seurakunnat

Joensuussa seurakunnat avaavat jälleen jumalanpalvelukset yleisölle – myös ryhmätoiminnan jatkuminen suunnitteilla

Seurakuntayhtymä päätti avata jumalanpalvelukset alueen rauhallisen koronatilanteen vuoksi.

seurakunnat
Joensuun pääkirkon urut
Angela Nurmi / Yle

Kaikkien Joensuun seurakuntien jumalanpalvelukset avataan seurakuntalaisille 28. helmikuuta alkaen, Joensuun ev. lut. seurakuntayhtymä tiedottaa.

Jumalanpalvelukset on avattu aiemmin jo Joensuun, Pielisensuun ja Rantakylän kirkoissa. Nyt mukaan liittyvät Noljakan, Enon ja Pyhäselän kirkot sekä Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran seurakuntatalot.

Jumalanpalveluksissa otetaan huomioon kaikki voimassaolevat turvallisuusohjeet, ja osallistujat ryhmitellään eri osiin kirkkoja. Joensuun ja Pielisensuun kirkkojen jumalanpalveluksiin voi osallistua 60 henkilöä, Rantakylän ja Noljakan kirkon jumalanpalveluksiin 40 henkilöä. Enon kirkkoon mahtuu 56 ja Pyhäselän kirkkoon 50 seurakuntalaista. Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä, ja Tuupovaaran seurakuntatalolla 10 henkilöä.

Seurakuntayhtymä suosittelee vahvasti maskin käyttöä. Tarvittaessa maskin voi saada kirkon ovelta.

Sunnuntain messuja voi yhä seurata myös verkossa. Ne lähetetään suorina verkkolähetyksinä vuorotellen Joensuun ja Pielisensuun kirkoista.

Seurakuntayhtymässä suunnitellaan myös säännöllisesti kokoontuvien ryhmätoiminnan avaamista kaikissa seurakunnissa talvilomaviikon jälkeen, mikäli koronatilanne pysyy rauhallisena. Ryhmätoimintaan kuuluvat muun muassa eri ikäryhmille suunnattu toiminta, kuorot, raamattu- ja rukouspiirit sekä perhekerhot.

Lue seuraavaksi