1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. väkivaltarikokset

Käräjäoikeus antaa tuomionsa Vallilan surmasta iltapäivällä – puukotuksesta syytettynä kaksi 16-vuotiasta nuorta

Puukotuksen uhrina menehtynyt oli alle parikymppinen nuori. Poliisin mukaan uhri ja tekijät tiesivät toisensa entuudestaan.

väkivaltarikokset
Muistokynttilät Päijänteentie 19 edustalla
Nuorta miestä puukotettiin Helsingin Vallilassa viime lokakuussa. Hän menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa. Arkistokuva.Pekka Tynell / Yle

Helsingin käräjäoikeus antaa tänään tiistaina tuomion Helsingin Vallilassa lokakuun lopulla tapahtuneesta puukotuksesta, jossa kuoli vuonna 2001 syntynyt mies. Surmasta syytettyinä ovat kaksi 16-vuotiasta poikaa, joita syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä.

Nuoren miehen puukotus tapahtui yöllä Mäkelänkadun ja Päijänteentien risteyksessä olevan Alepa-kaupan edustalla. Syytetyt poistuivat paikalta ennen poliisipartion tuloa. Haavoittunut nuori mies vietiin kiireesti sairaalaan, mutta uhri menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin aamuyöllä.

Toista 16-vuotiasta nuorta vastaan on myös joukko muita syytteitä. Häntä syytetään Tampereella ja Loimaalla lokakuussa tapahtuneista tapon yrityksestä, törkeän ryöstön yrityksestä, kotirauhan rikkomisesta ja muista rikoksista. Näistä teoista syytetään hänen lisäkseen 15-vuotiasta poikaa ja 15-vuotiasta tyttöä.

Vallilan veriteon aikaan 16-vuotias poika oli matkustuskiellossa Tampereella ja Loimaalla tapahtuneiden rikosepäilyjen vuoksi. Hän kuitenkin rikkoi kieltoa.

16-vuotiasta syytetään myös toukokuussa Helsingissä tapahtuneesta ryöstöstä. Hänen lisäkseen syytettynä on myös toinen 16-vuotias poika. Hän ei kuitenkaan ole sama kuin Vallilan tapauksessa oleva toinen syytetty.

Poliisilla oli puukotuksessa myös kolmas epäilty, 14-vuotias poika. Suomessa alle 15-vuotiasta ei kuitenkaan voi laittaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Poliisi kertoi aiemmin, että tapahtumien taustalla ovat huumeet ja päihteet. Poliisin mukaan menehtynyt uhri ja epäillyt tiesivät toisensa entuudestaan.

Helsingin käräjäoikeus antaa tuomionsa ennakkotietojen mukaan iltapäivällä.

Lue myös:

Vallilan puukotuksen oikeuskäsittely alkaa – kahta 16-vuotiasta syytetään taposta

Vallilan veriteosta syyte kahdelle alaikäiselle – 16-vuotiaita poikia syytetään taposta ja törkeästä ryöstöstä

Vallilan henkirikoksesta epäilty toinen 16-vuotias vangittiin

Poliisi Vallilan henkirikoksesta: Huumeet tapauksen taustalla, epäillyt ja uhri tiesivät toisensa – asianajaja: 16-vuotias hyvin pahoillaan

Vallilan veriteosta epäillyn 16-vuotiaan uskottiin pysyvän kaidalla tiellä – vapautettiin vankeudesta viikkoa ennen henkirikosta

16- ja 14-vuotiaita poikia epäillään taposta lauantaiyönä Helsingin Vallilassa – noin parikymppinen mies kuoli saamiinsa vammoihin

Alaikäiset syyllistyneet vakavaan väkivaltaan tänä syksynä poikkeuksellisen paljon – lastensuojeluun kaivataan lisää järeitä keinoja

Isot tatuoidut miehet ottivat nuorukaisen heti piireihin ja tarjosivat huumeita – alaikäisillä vangeilla ei ole omaa osastoa ja se on ongelma

Pelkkä terapia ei korjaa nuoren väkivaltaista käytöstä, sanoo lastenpsykiatri: "Ei ole olemassa taikalääkettä, jolla hoidetaan lasten ja nuorten väkivaltaa"

Lue seuraavaksi