1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lukiolaiset

Vielä tämä viikko koululla, sitten lukiolaiset Kuopiossa ja Siilinjärvellä siirtyvät kuukaudeksi etäopetukseen

Toimenpiteellä yritetään suojata abeja ja ylioppilaskirjoitusten henkilökuntaa koronatartunnoilta.

lukiolaiset
Lukiolaiset Samuli Lyyra ja Aura Niskanen Kuopion klassillisen lukion edessä.
Lukiolaiset Samuli Lyyra ja Aura Niskanen valmistautuvat etäopetusjaksoon.Toni Pitkänen / Yle

Kuopion ja Siilinjärven lukiot siirtyvät etäopetukseen kuluvan viikon jälkeen, eli maanantaina 1. maaliskuuta. Opiskelijat ovat poissa koululta melkein kuukauden, koska välissä on myös hiihtolomaviikko.

Etäopetuksessa ollaan viikot 9, 11 ja 12. Toimenpiteellä pyritään varmistamaan kevään ylioppilaskirjoitusten onnistuminen. Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvia suositellaan pysymään omaehtoisessa karanteenissa koko maaliskuun ajan.

Koronaviruksen tuoma epävarmuus ja edessä oleva etäopiskelujakso aiheuttavat päänvaivaa kaikille lukiolaisille, vuosikurssiin katsomatta.

– Etänä joutuu varmaan tekemään vielä vähän enemmän töitä. Ja hyppytunnit on erilaisia. Toisaalta niiden aikana voi jo ehtiä tekemään tehtäviä, mitä joutuisi muuten tekemään illalla, Kuopion klassillisen lukion ensimmäisen vuoden opiskelija Samuli Lyyra pohtii.

Erityinen jännitys on kuitenkin kirjoituksiin valmistautuvilla. Aura Niskanen toivoo, että korona ei sotke lukiosta valmistumista.

– Entä jos samaan kirjoitussaliin sattuisi joku, jolla on korona, ja sitten itse joutuisi karanteeniin. Ja jos sen takia siirtyisi valmistuminen puolella vuodella, niin kyllä se tuo aika paljon jännitystä tähän tilanteeseen, Niskanen sanoo.

Etäopetuksen jälkeen ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijat voivat tilanteen salliessa saapua lähiopetukseen jo viikolla 12, eli maanantaina 22. maaliskuuta.

Lue seuraavaksi