Hyppää sisältöön

Maaliskuussa lähes 8 000 pohjoiskarjalaista työnhakijaa siirtyy te-palveluista kuntien asiakkaaksi

Kaksivuotinen kuntakokeilu alkaa Joensuussa, Kontiolahdella, Liperissä, Outokummussa ja Polvijärvellä.

Kunnat ottavat vastuun työllisyyspalveluiden järjestämisestä kuntakokeilussa. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kunnat alkavat järjestää Joensuun seudulla työllisyyspalveluita. Yhteensä 7 500 työnhakijaa siirtyy maaliskuun alussa te-palveluilta kuntakokeilun asiakkaaksi.

TE-toimistosta alkaa siirtyä työnhaun käynnistäneitä henkilöitä kuntakokeiluun 1. maaliskuuta alkaen. TE-toimistossa jo asiakkaina olevat kuntakokeilun kohderyhmiin kuuluvat henkilöt siirtyvät kuntakokeiluun maaliskuun puolivälissä. Pelkästään Joensuussa kuntakokeiluun siirtyy yli 5 500 asiakasta.

Kuntakokeilun asiakkaiksi siirtyvät henkilöt, jotka ovat työttömänä, lomautettuna, työllistettynä tai työllistämistä edistävässä palvelussa ja saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Kuntakokeiluun siirtyvät myös kaikki työttömänä olevat maahanmuuttajat, vieraskieliset sekä alle kolme-kymmentä-vuotiaat työnhakijat.

Kuntakokeilun palveluihin kuuluvat tutut työllistymistä edistävät palvelut kuten palkkatuki, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella. Lisäksi kunnilla on omia työllisyyttä edistäviä palveluita. Kuntakokeilut tarjoavat myös kotoutumislain mukaisia kotoutumispalveluita.

Kaksivuotisessa kokeilussa ovat mukana Joensuun lisäksi Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi. Kuntakokeilun asiointipisteitä tulee kaikkiin kokeilukuntiin.

.
.