1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Hiihtolomat näkyvät jo nyt Kuopion koronatilastoissa ja näytteenotossa

Lomalaiset voivat alkaa ruuhkauttaa Kuopion koronanäytteenottoa.

koronavirus
Mehiläisen drive-in-testausasemalla Helsingin Hernesaaressa tehtiin koronavirustestejä lumisessa säässä 4. tammikuuta 2021.
Hiihtolomalaiset ovat jo lisänneet koronanäytteenottotarvetta Kuopiossa. Kuvistukuva.Silja Viitala / Yle

Alueellisen koronanyrkin mukaan koronatestimäärät ovat jo nyt lisääntyneet Kuopiossa hiihtolomavieraiden vuoksi. Kasvava näytteenottotarve tarkoittaa sitä, että näytteenottokapasiteettia pitäisi luultavasti pian lisätä.

Lisäksi alueellinen koronanyrkki muistuttaa, että mikäli henkilö on määrätty karanteeniin, päätöstä täytyy malttaa noudattaa myös lomalla. Samoin koronatestiin on syytä hakeutua heti lomallakin, jos oireita ilmenee.

Kuopiossa on tullut ilmi Pohjois-Suomen matkoilta kantautuneita koronavirustartuntoja. Kuopion kaupungin tietoon on viikonlopun ja maanantain aikana tullut yhteensä neljä tartuntaa, joista kaksi on peräisin pohjoisen matkalta.

Mahdollisia altistumisia ravintoloissa Kuopiossa ja Iisalmessa

Koronavirukselle on voinut altistua Kuopiossa Tietoteknian Fazer Food & Co -ravintolassa maanantaina 15.2. kello 11.30–12.15 välisenä aikana sekä Ravintola Pelimiehessä torstaina 18.2. kello 12.15–12.45 välisenä aikana.

Lisäksi koronavirukselle on voinut altistua hotelliaamiaisella Iisalmessa. Sokos Hotel Koljonvirrassa on todettu koronatartunta, ja sen myötä koronalle on voinut altistua tiistaina 16.2. hotellin aamupalalla ravintola Rossossa ennen kello 10.

Lue seuraavaksi