1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rautatieliikenne

Tietoliikennehäiriö saatu korjattua – junia häiriön takia myöhässä ja peruttu

Rataliikennekeskus ei pysty vielä antamaan arviota, milloin liikenne palaa normaaliksi.

rautatieliikenne
Finrailin rataliikennekeskus Helsingissä
Tietoliikenneongelmat hankaloittavat junaliikennettä koko maassa. Finrailin rataliikennekeskus Helsingissä.Mikko Stig / Lehtikuva

Ongelma tietoliikenneyhteyksissä junaliikenteessä on saatu korjattua.

Rataliikennekeskuksen arvion mukaan osa junista on laajan häiriön takia myöhässä. Joitakin junavuoroja joudutaan myös mahdollisesti perumaan illan aikana.

Arvioin mukaan junaliikenne aamulla on liikkeellä normaalisti.

Laaja järjestelmähäiriö vaikutti arviolta tunnin verran koko Suomen junaliikenteeseen.

Esimerkiksi pääradalle ennätti tulla junajonoja, kun junien kuljettajat eivät saaneet radan tiedoista kertovia ajotulosteita ja lupaa liikkua.

VR tiedottaa tarkemmin myöhästymisistä verkkosivuillaan. (siirryt toiseen palveluun)

Junaliikenne ruuhkautui pahimmin pääradalla ja Etelä-Suomessa. VR:n liikennetietojen mukaan myöhästymiset ovat tällä hetkellä puolesta tunnista kahteen tuntiin. Esimerkiksi Helsingistä Ouluun neljän jälkeen lähtenyt juna on myöhässä noin kaksi tuntia. Helsingistä Imatralle viiden jälkeen matkaan lähtenyt ic-juna on tällä hetkellä arviolta noin tunnin myöhässä.

Häiriön takia tavarajunat seisoivat asemilla ja vain yksittäiset junat olivat liikkeellä.

Helsingin seudun liikenteen HSL:n tiedotteen (siirryt toiseen palveluun) mukaan kyse on ollut sähkönsyöttöongelmista, jotka vaikuttivat pääradan ja lentokentän kautta kulkevan kehäradan junaliikenteeseen. Useita junavuoroja peruttiin ja mahdollisesti perutaan häiriön takia.

Lue seuraavaksi