1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronakaranteeni

Koko henkilökunnan karanteeni uhkasi sulkea Levin K-marketin kahdeksi viikoksi kesken talvilomakauden – pika-apu pelasti: "Edessä olisi ollut konkurssi"

Levillä sijaitsevan K-marketin kauppias Pirre Mahlberg kiittelee, että sijaisia löytyi nopeasti muualta Lapista ja kauppa saadaan nopeasti auki taas.

koronakaranteeni
Levin K-Market LevinPoro.
Asiakkaat ovat suhtautuneet yllättävään vastoinkäymiseen ymmärtäväisesti. Pari vuotta Levillä kauppiaana työskennellyt Pirre Mahlberg kertoo, että kaikki ovat iloisia siitä, että kauppa saadaan näin pian auki.Antti Ullakko / Yle

Levin hiihtokeskuksessa sijaitseva K-market LevinPoro oli maanantaina vaikean tilanteen äärellä, kun kaupan koko kahdeksanhenkinen henkilökunta asetettiin 14 vuorokauden karanteeniin.

Syy karanteeniin löytyi kaupan työntekijän koronatartunnasta, jonka vuoksi kaikki altistuneet eli koko henkilökunta asetettiin infektioylilääkäri Markku Broaksen toimesta karanteeniin, mukaan lukien kauppias Pirre Mahlberg.

Kauppa tiedotti asiasta Facebook-sivuillaan. Samassa ilmoituksessa Mahlberg kertoi nopeasti etsivänsä korvaavaa henkilökuntaa, jotta kaupan ei tarvitsisi olla kahta viikkoa suljettuna.

Kaikeksi onneksi nopeat toimet tuottivat tulosta.

– Pohjoisen alueen ketjupäällikön ansiosta korvaava henkilökunta löytyi. Hän soitti kauppiaille Ivalon ja Nuorgamin suuntaan, jossa tiesi olevan lomautettuna K-kaupan osaajia ja kauppiaita, Mahlberg kertoo helpottuneena.

"Isot tappiot tulee nytkin"

Mahlberg kertoo vaikean vuoden jälkeen odottaneensa hyviä sesonkeja, joten uutinen kaupan sulkemisesta oli hänen mukaansa musertava. Kaupan sulkeminen kahdeksi viikoksi kesken kiivaimman talvilomasesongin olisi ollut katastrofi.

– Kahden viikon kaupan kiinni olo olisi tarkoittanut konkurssia ja isot tappiot tästä nytkin tulee. Tälle vuodelle ei voi ajatella uusia investointeja, kun kauppa oli kaksi päivää kiinni.

Kauppa avaa ovensa jälleen huomenna keskiviikkona. Pakettipalvelut sen sijaan pysyvät kiinni, koska niihin korvaavaa työntekijää ei löytynyt. Kauppiaan mukaan asiakkaat ovat olleet näreissään siitä, etteivät he saa pakettejaan.

– Moni on ollut tuohtunut siitä, etteivät saa pakettejaan nyt ja ovat ensi viikolla jo tuhannen kilometrin päässä etelässä. En ole voinut kuin pahoitella tätä yllättävää ja ikävää tilannetta. Pyrin tekemään kaikkeni, jotta paketit saadaan siirettyä muualle ja olisivat noudettavissa jostakin muaalta, Mahlberg kertoo.

Muutoin asiakkaat ovat suhtautuneet yllättävään vastoinkäymiseen ymmärtäväisesti. Pari vuotta Levillä kauppiaana työskennellyt Mahlberg kertoo asiakkaiden olevan iloisia siitä, että kauppa saadaan näin pian auki.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi