1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Opiskelijoiden koronaryppäässä nyt yhteensä 48 tartuntaa Lappeenrannassa – ylilääkäri: "Kokonaisuus on rauhoittumassa"

Kaikki tartunnoille altistuneet testataan koronaviruksen varalta.

koronavirus
Lyijykynä karanteenitekstin päällä.
Yhteensä reilu sata ihmistä on eristyksessä tai karanteenissa tartuntaryppään vuoksi. Ensimmäisenä tartunnan saaneiden osalta eristykset päättyvät pian. Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Opiskelijoiden koronaryppäässä on todettu nyt yhteensä 48 tartuntaa Lappeenrannassa.

Rypäs on kasvanut maanantaina uutisoidun jälkeen viidellä tartunnalla. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten mukaan osa ryppääseen liittyvistä koronatestituloksista puuttuu vielä.

– Testattuja on reilu sata, ja vastauksia vielä jonkin verran puuttuu. Olettaisin, että positiivisia tulee vielä, mutta tämä kokonaisuus on rauhoittumassa, sanoo ylilääkäri Sami Raasakka Eksotesta.

Hänen mukaansa tartunnan saaneet ovat eristyksessä ja altistuneet noin 60 henkilöä karanteenissa.

– Kaikki karanteenissa olevat testataan, kun epäillään varianttia, Raasakka sanoo.

Hän on aiemmin kertonut, että ryppääseen liittyvissä näytteissä on havaittu viitteitä virusmuunnoksesta. Kyseessä on mahdollisesti koronaviruksen brittimuunnos, mutta varmuutta asiasta ei vielä ole.

Opiskelijoiden koronaryppäässä on kyse tartunnoista, jotka alkoivat levitä opiskelijapiireissä toissa viikolla.

Ryppään on katsottu alkaneen kylpyläreissusta, jonka opiskelijoiden kaveriporukka teki vapaa-ajallaan. Sen jälkeen tartunnat ovat levinneet opiskelija-asunnoissa. Rypäs keskittyy pääosin yhteen opiskelijataloon.

LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu ovat varotoimenpiteenä sulkeneet Skinnarilan kampuksen opiskelijoilta kahdeksi viikoksi.

Lue myös:

Lappeenrannan korkeakouluilla osattiin varautua joukkoaltistumiseen – "Olemme todella tyytyväisiä, että pääsimme näinkin pitkälle ilman suurempia ryvästymiä"

Opiskelijoiden koronarypäs kasvanut Lappeenrannassa – tartuntoja todettu 43, lisää voi vielä tulla

Lappeenrannassa yliopisto ja ammattikorkeakoulu sulkevat kampuksensa kokonaan – syynä opiskelijoiden mukana kylpylästä levinneet koronavirustartunnat

Opiskelijaporukka lähti Holiday Club Saimaan kylpylään – nyt yli 10 opiskelijalla todettu koronatartunta

Lue seuraavaksi