1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikkilukiot

Madetojan musiikkilukiosta on valmistunut Blind Channelin lisäksi vaikka kuinka paljon artisteja – kuuntele ajatuksia siitä, miksi näin on

Menestyneiden madetojalaisten lista on pitkä, sieltä löytyvät muun muassa Ellinoora, Saara Aalto, Helena Juntunen sekä monet muut.

musiikkilukiot
Blind Channel voittohuumassa. Minna Viitalähteen suunnittelema palkinto kädessä.
Blind Channelin jäsenistä viisi kuudesta on käynyt Madetojan lukion. Arkistokuva.Miikka Varila www.warila.fi/Yle

Oulun Madetojan musiikkilukio ja sen kasvatit saivat jälleen viikonloppuna julkisuutta, kun oululainen Blind Channel valittiin Suomen euroviisuedustajaksi.

Bändin kuudesta jäsenestä viisi on käynyt Madetojan musiikkilukion, Madiksen, kuten usein puheissa kuulee mainittavan.

Menestyneiden madetojalaisten lista on pitkä, sieltä löytyvät muun muassa Ellinoora, Saara Aalto, Helena Juntunen sekä monet muut.

Erikoislukion ja se oppilaiden menestyksen salaisuus on Madetojan musiikkilukion taiteellisen johtajan Johanna Kemppaisen mukaan yhteisöllisyys.

– Olemme kaikki yhtä, sekä opettajat että opiskelijat. Saat aina olla oma itsesi ja on tärkeää olla ainutlaatuinen oma itsesi. Se kantaa.

Kuuntele alta, kun Kemppainen sekä 2. luokan opiskelijat Magdaleena Savolainen ja Oskari Pajunpää analysoivat, miksi Madetojan musiikkilukiosta on tullut niin paljon menestyneitä artisteja.

Blind Channel ei voitonhuumassakaan unohtanut juuriaan, vaan lähetti musiikkilukioon tervehdyksen. Kuuntele, millaisen! Samalla pohditaan sitä, mikä on Madetojan musiikkilukion menestyksen salaisuus. Haastateltavina ovat lukion taiteellinen johtaja Johanna Kemppainen sekä 2. luokan opiskelijat Magdaleena Savolainen ja Oskari Pajunpää. Toimittajana on Päivi Seeskorpi.

Kemppainen nostaa esiin Blind Channelin Niko Vilhelmin lukioajan.

– Tällainen räppäri liian suurissa housuissa löysi sitten nämä pitkätukat ja he loivat ihan uuden musiikkityylin ja -genren.

Lukio tarjoaa kuoroja ja soittimia. Koulupäivän aikana voi opiskella solistisesti sekä pienryhmissä.

Tämän kevään yhteishaussa koulun aloituspaikkoja on lisätty. Sisään otetaan 128 opiskelijaa entisen 112 sijaan.

Pohjankartanon koulusta Madetojan musiikkilukioon siirtynyt Oskari Pajunpää kiinnitti yläkoulussa huomiota lukion välituntimusisointiin. Se oli ratkaiseva syy tulla kouluun. Hän ei kuitenkaan vielä tiedä, tuoko musiikki varsinaisesti leivän tulevaisuudessa.

– Musiikki on yleishyödyllinen voimavara. Siinä saa kokemusta periksiantamattomuudesta.

Lue myös: Opettaja Kellosta katseli, kun Suomen viisuedustajat vasta opettelivat soittamaan – uskoo, että voitto tulee kotiin: Tätä Eurooppa tarvitsee

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi