1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Ylen tiedot: Hallituksella sopu leviämisvaiheen ravintoloiden laulu- ja tanssikiellosta – neuvottelut muista ravintolarajoituksista jatkuvat

Hallitus ei ole päässyt vielä sopuun ravintoloiden aukioloaikoihin liittyvistä rajoituksista.

ravintolat
Asiakkaita yökerho Maxinen baaritiskillä.
Hallitus suunnittelee uusia ravintolarajoituksia. Taustalla pahentunut koronavirustilanne.Petteri Bülow / Yle

Hallituspuolueet ovat päässeet sopuun osasta ravintolarajoituksista.

Ylen tietojen mukaan puolueiden välillä on löytynyt sopu niin sanotuista toiminnallisista rajoituksista.

Näillä rajoituksilla tarkoitetaan lähinnä laulamisen ja tanssimisen rajoittamista. Rajoitus iskee varsinkin karaokebaareihin.

Rajoitukset koskisivat vain leviämisvaiheen alueiden ravintoloita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tuoreimman päivityksen mukaan sairaanhoitopiireistä leviämisvaiheessa ovat tällä hetkellä Helsingin ja Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit.

Rajoituksella pyritään ihmisten kontaktien vähentämiseen ravintoloissa, jotta tartunnoilta voitaisiin jatkossa välttyä nykyistä enemmän.

Lainsäädännöllisesti kyse ei ole isosta muutoksesta, sillä siihen riittää nykyisen asetuksen muokkaus. Uuden asetuksen voimaantulosta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Hallitus neuvottelee koronatilanteesta keskiviikkona, jolloin uusia ravintolarajoituksia saatetaan käydä läpi.

Aukioloajoista ei vielä sopua

Ministereiden erityisavustajat ovat käyneet pitkin viime ja kuluvaa viikkoa läpi ravintoloiden aukiolorajoituksia.

Kyse on ollut ravintoloiden aukioloaikojen rajoittamisesta entisestään, jos Suomen koronatilanne etenee tasolle kaksi. Esimerkiksi Helsingin Sanomat on uutisoinut ehdotuksesta (siirryt toiseen palveluun), jonka mukaan pahimmilla koronavirusalueilla alkoholin myynti pitäisi lopettaa kello 17 ja ovien pitäisi mennä kiinni tunti tämän jälkeen.

Ylelle neuvotteluita kuvataan todella vaikeiksi, koska nyt suunnitellaan ravintoloiden rajoittamista niin paljon kuin ilman poikkeusolojen julistamista on mahdollista.

Hallituspuolueiden neuvotteluissa pitää myös linjata se, koskisivatko aukiolorajoitukset myös ravintoloita, joiden alueella on ollut vähän tartuntoja.

Osa ministereistä on nähnyt erityisavustajien ehdotuksia aukiolorajoituksista, mutta ne eivät ainakaan vielä ole heille kelvanneet.

Herättikö juttu ajatuksia? Voit keskustella siitä keskiviikkoiltaan 24.2.2021 klo 23.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta

Ravintoloille kaavaillaan uusia, kireämpiä rajoituksia – STM:n kansliapäällikkö Kirsi Varhila: "Tanssi ja laulu saattavat pian loppua"

Lue seuraavaksi