1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesätyö

Kouvolalaiset nuoret voivat nyt hakea kesätöihin kaupungille – töitä tarjolla esimerkiksi päiväkodeissa ja puistoissa

Kouvolan kaupungilla on avoinna 190 kesätyöpaikkaa.

Kesätyö
Nuori ajaa ruohonleikkuria puistossa.
Kouvola palkkaa kesätyöntekijöitä esimerkiksi puistotöihin. Kuvituskuva.Malin Valtonen / Yle

Kaupungin kesätyöpaikkojen haku alkaa tänään keskiviikkona Kouvolassa.

Avoinna on 190 kesätyöpaikkaa. Töitä on tarjolla esimerkiksi päiväkodeissa, kaupungin keittiöissä, puistoissa, kiinteistönhoidossa ja siivouksessa sekä liikuntapaikkojen hoidossa. Eniten kesätyöntekijöitä palkataan varhaiskasvatukseen ja puhtauspalveluihin.

Paikkoja voivat hakea kouvolalaiset koululaiset ja opiskelijat, jotka ovat syntyneet vuosina 2001–2005. Paikoista 25 jaetaan sosiaalisin perustein, eli sosiaalitoimi ehdottaa nuoria kesätyöntekijöiksi. Suurin osa paikoista arvotaan.

– Kesätyöpaikkaa hakeva nuori voi esittää toiveen, millaisia tehtäviä haluaisi tehdä. Myös työskentelyajankohtaa voi toivoa joko kesäkuulle tai heinäkuulle. Kaikkia toiveita ei kuitenkaan välttämättä pystytä huomioimaan, Kouvolan kaupungin työllisyyskoordinaattori Mari Rouvari sanoo.

Mari Rouvarin mukaan kaupungin kesätyöpaikoista suosituimpia ovat yleensä olleet päiväkodit ja puistot.

Kesätyösuhteet ovat kuukauden mittaisia ja kuukausipalkka on 975 euroa. Hakuaika päättyy 14.3.2021.

Kesätöiden hakulomake löytyy täältä (siirryt toiseen palveluun).

Nuori voi hakea kesätyöseteliä

Lisäksi Kouvolan kaupunki maksaa 300 euroa kouvolalaiselle yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka palkkaa kouvolalaisen yhdeksäsluokkalaisen tai 15–17 vuotiaan nuoren töihin kesätyösetelillä ajalla 1.6.–31.8.2021.

Tarkoituksena on parantaa nuoren mahdollisuuksia saada toiveidensa mukainen kesätyöpaikka. Nuoren on hankittava kesätyösetelillä tuettava paikka itse. Työpäiviä on oltava vähintään kymmenen ja bruttopalkan 450 euroa.

Kesätyösetelit myönnetään hakemisjärjestyksessä, ja niiden hakuaika on 1.3.–11.6.2021. Seteleitä on 255 kappaletta, ja niistä 175 on varattu peruskoulusta valmistuville.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.