1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronarokote

Koronavirusrokotukset laajenevat alle 70-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin – Eksote ilmoittaa rokotusvuorosta henkilökohtaisesti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksote laajentaa tänään keskiviikkona rokotuksia uuteen kohderyhmään. Omaa rokotevuoroa ei kannata kiirehtiä, jotta rokotusten jakaminen ei hidastu puhelinsoittojen vuoksi.

koronarokote
Koronarokotuspaikka Lohjan Tennari-urheiluhallissa.
Koronavirusrokotukset etenevät Eksotessa alle 70-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin. Kuvituskuva.Petteri Bülow / Yle

Koronavirusrokotukset laajenevat tänään keskiviikkona Etelä-Karjalassa alle 70-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin.

Alle 70-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat 20 000 ihmistä kutsutaan rokotuksiin puhelinsoitoilla ja tekstiviesteillä.

Iäkkäimmät riskiryhmäläiset rokotetaan ensin. Nuorempiin ikäryhmiin päästäneen siirtymään parin viikon kuluttua.

Eksote valmistelee parhaillaan sähköisen ajanvarauksen avaamista koronavirusrokotuksille, mutta sen aloitusajankohta on vielä avoin.

Omaa rokotusvuoroa ei kannata tiedustella tai kiirehtuiä Eksotesta, sillä puhelinsoitot ruuhkauttavat ja hidastavat rokotusten etenemistä. Kaikki saavat rokotteeen ajallaan.

Koronavirusrokotuksista vastaava hoitaja Sari Kuitto muistuttaa, että rokotteita on otettava kaksi, jotta rokotesuoja ei jää vaillinaiseksi.

– Osa ihmisistä on saanut oireita ensimmäisen ja osan toisen rokotteen myötä. Ei voida ennustaa, kenelle tulee sivuvaikutuksia rokotteesta. Hyöty toista rokotteesta on kuitenkin merkittävä ja rokosuoja jää vaillinaiseksi, jos tehosterokotteen jättää ottamatta, Kuitto muistuttaa.

Rokotteiden saapuminen Etelä-Karjalaan on edelleen hidasta. Eksote on varautunut rokottamaan suurempia määriä kuin tällä hetkellä rokotetaan.

Kiihtymisvaihe jatkuu

Etelä-Karjala on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Vaikka tartuntojen määrä on kasvanut, ne ovat kohdistuneet rajattuun opiskelijayhteisöön ja ne on saatu jäljitettyä tehokkaasti.

Koronaviruksen tilannekuvaryhmä muistuttaa työnantajia, että työntekijät on suojattava tartuntariskiltä, jos etätyömahdollisuutta ei ole.

Lievätkin infektio-oireet on syy mennä koronatestiin.

Lue seuraavaksi