1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rokotteet

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokoteajanvaraus käynnistyi Kittilässä

Ajanvaraus sulkeutuu, kun kaikki ajat on varattu. Terveyskeskuksesta tiedotetaan jälleen, kun uusia aikoja avautuu.

Kittilän terveyskeskuksesta pyydetään, että puhelinjärjestelmää ei ruuhkauteta turhaan. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Alle 70-vuotiaiden, lääketieteellisin perustein rokotusryhmään 1 kuuluvien koronarokotusten ajanvaraus on nyt avoinna, kertoo Kittilän terveyskeskus tiedotteessaan.

Ajanvaraus onnistuu puhelimitse tänään keskiviikkona 24. helmikuuta klo 9 – 11, tulevana maanantaina 1. maaliskuuta klo 9 – 11 sekä tiistaina 2. maaliskuuta klo 9 – 11.

Tässä vaiheessa ajan rokotukseen voivat varata ajan vain ne alle 70-vuotiaat, jotka kuuluvat rokotusryhmään 1, eli joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Näihin kuuluvat elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, 60-69v, joilla lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä.

Ryhmään 1 kuuluvat voivat varata rokotusaikansa numerosta 040 747 6102. Numerossa on käytössä takaisinsoittojärjestelmä ja terveyskeskuksesta soitetaan takaisin puhelut saapumisjärjestyksessä mahdollisimman pian.

Kittilästä muistutetaan, ettäajanvaraukset on mahdollista tehdä vain yllä olevan puhelinnumeron kautta. Ajanvaraus sulkeutuu, kun kaikki ajat on varattu. Terveyskeskuksesta tiedotetaan jälleen, kun uusia aikoja avautuu.

Terveyskeskuksesta pyydetään, että puhelinjärjestelmää ei ruuhkauteta turhaan, eli rokotusajanvaraukseen soitettaisiin vain, jos on jokin mainituista sairauksista. Terveydenhuollon ammattilainen tarkistaa soittajan kuulumisen rokotuksen kohderyhmään ennen ajanvarausta.

Muiden ryhmien rokotuksista Kittilän kunta tiedottaa myöhemmin.

– Kaikki halukkaat tulevat rokotteen saamaan ja riskiryhmien rokottamisessa edetään rokotetoimitusten mukaisesti, Kittilä tiedottaa.