1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sysmä

Sysmässä jatkuu kiista valtuuston puheenjohtajan asemasta

Asian taustalla oli 11 valtuutetun valtuustoaloite, joka vaatii valtuuston puheenjohtajiston erottamista epäluottamuksen takia. Epäluottamus kohdistuu vain Mika Järviseen.

Mika Järvinen on toiminut Sysmän valtuuston puheenjohtajana vuodesta 2019. Sitä ennen hän oli pitkään kunnanhallituksen puheenjohtaja. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Sysmässä valtuuston puheenjohtajan luottamusta käsittelevä tilapäinen valiokunta voi jatkaa toimintaansa. Hallinto-oikeus on hylännyt puheenjohtaja Mika Järvisen tekemän valituksen valiokunnan perustamisesta.

Valiokunnan tehtävänä on selvittää Järvisen luottamusta. Valtuutettujen epäluottamus Järvistä kohtaan on syntynyt etenkin uuden koulun valmistelusta.

Hallinto-oikeuden mukaan kunta oli lisännyt valiokunnan perustamisesta tehtyyn päätökseen valitusosoituksen virheellisesti, sillä valmistelevista päätöksista ei voi valittaa.

Kunta joutuu siksi maksamaan Mika Järvisen oikeudenkäyntikulut.

Prosessia ei ehkä jatketa

Sysmän kunnanhallituksen puheenjohtajan Juho Hopeasaaren mukaan ei ole tässä vaiheessa vielä varmaa aikovatko he jatkaa prosessia.

– Käsitykseni mukaan itse asia, eli Järvisen epäluottamus ei ole mihinkään muuttunut, mutta sitä täyty miettiä onko järkeä lähteä asiaa viemään uudelleen eteenpäin näin lähellä kuntavaaleja.

Hopeasaaren mukaan se että valtuuston päätökseen lokakuussa oli liitetty väärä muutoksenhakuohje, jonka perusteella Järvinen oli tehnyt valituksensa, on valitettava inhimillinen erehdys joka oli sattunut valtuuston sihteerille.