1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Finanssivalvonta (Fiva)

Poliisi tutkii suomalaisena esiintyvää sijoitusfirmaa – Wiselingistä paljon kyselyitä Finanssivalvontaan ja Suomen Pankkiin

Poliisin tietojen mukaan yrityksellä ei ole mitään kontaktia Suomeen, vaikka se väittää niin verkkosivuillaan.

Finanssivalvonta (Fiva)
Finanssivalvonnan kyltti josta voi soittaa summeria ja puhua ovipuhelimella.
Finanssivalvonta on vastaanottanut poikkeuksellisen paljon Wiselingiä koskevia tiedusteluja.Tomi Natri / AOP

Helsingin poliisi tutkii Wiseling Oy -nimiseen yritykseen liittyvää toimintaa. Sijotuspalveluita kauppaava yritys kertoo operoivansa liiketoimintaansa Suomesta, mutta poliisin mukaan sillä ei todellisuudessa ole yhteyksiä maahamme.

Poliisi ei myöskään oleta yrityksen taustalla olevan suomalaisia, vaikka Wiseling väittää niin verkkosivuillaan.

Finassivalvonta kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että se on vastaanottanut poikkeuksellisen paljon Wiselingiä koskevia tiedusteluja. Niissä on kyselty muun muassa toiminnan luotettavuudesta ja toimiluvasta.

Finanssivalvonnan mukaan yhtiö tarjoaa lainvastaisesti sijoituspalveluja ilman Finanssivalvonnan myöntämää toimilupaa.

Myös Suomen Pankki (siirryt toiseen palveluun) on saanut lukuisia kyselyitä siitä, onko sillä sopimusta luottokorttiyhteistyöstä Wiseling Oy:n kanssa. Minkäänlaista sopimusta ei ole.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Seura-lehti (siirryt toiseen palveluun) kirjoitti asiasta helmikuun alussa ja pohti, onko kyseessä pyramidihuijaus. Se kertoi, että Wiselingin johdossa on kaksi suomalaisina esiintyvää miestä, mutta heistä ei juuri tietoa löydy.

Lisäksi kaupparekisterissä yhtiön hallituksen jäseniksi on merkitty kaksi suomalaista, jotka eivät ole ikinä kuulleetkaan Wiselingistä.

Lue myös:

Seura: Finanssivalvonta varoittaa suomalaisena esiintyvästä Wiseling-sijoitusyhtiöstä

Lue seuraavaksi