Hyppää sisältöön

Raju muutos Helsingin koronailmaantuvuudessa – koillisen ja idän kaupunginosat erottuvat hurjimpina kartalla nyt

100 000 asukasta kohden voimakkainta ilmaantuvuus on nyt Puistolan, Etelä-Vuosaarenja Siltamäen postinumeroalueilla.

Koronatilanne on pahentunut Helsingissä merkittävästi joulua edeltäneestä tilanteesta. Kuva: Petteri Juuti / Yle

Helsingin koronavirustartunnat jakautuvat edelleen voimakkaasti eri kaupunginosien kesken. Suurimmat ilmaantuvuusluvut kahden viime viikon ajalta keskittyvät Koillis- ja Itä-Helsinkiin.

Suurin ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohden on Puistolan postinumeroalueella, jossa luku on tällä hetkellä 682. Seuraavaksi korkeimmat ilmaantuvuusluvut ovat Etelä-Vuosaaren (637), Siltamäen (614), Myllypuron (581), Mellunmäen (505) ja Roihuvuoren (502) postinumeroalueella. Tiedot ilmenevät Helsingin kaupungin kokoamista tilastoista (siirryt toiseen palveluun).

Helsingin osuus koko maan tartuntamääristä on 28,9 prosenttia. Kaikkiaan todettuja koronatartuntoja oli Helsingissä tiistaina 23. helmikuuta mennessä yhteensä 15 741.

Samat kaupunginosat ovat pääosin kärjessä, kun lasketaan tartunnan saaneiden määriä. Pientä eroa kuitenkin on, sillä ilmaantuvuusluku voi pienemmissä kaupunginosissa nousta korkeaksi, vaikka tartunnan saaneita olisi määrällisesti vähemmän.

Kaikkiaan Helsingissä on todettu 14 vuorokauden aikana yhteensä 1 726 koronavirustartuntaa. Määrällisesti eniten tartuntoja on ollut 14 viime vuorokauden aikana Etelä-Vuosaaren (147), Kontulan (95), Myllypuron (81), Siltamäen (64) ja Puistolan (63) postinumeroalueella.

Tältä näyttää tilanne juuri nyt:

Kun tilannetta verrataan loka-marraskuun vaihteeseen, muutos kartoilla on varsin suuri. Tartuntojen määrät ovat kasvaneet voimakkaasti ja samassa suhteessa myös ilmaantuvuusluku on pompannut korkealle.

Joulun jälkeen tilanne näytti paremmalta Helsingissä, mutta sen epäillään johtuneen vähentyneistä testausmääristä. Ihmiset kävivät laiskemmin koronatesteissä joulunpyhien molemmin puolin.

Näin tilanne on kehittynyt syksystä:

Lue myös:

Juttua korjattu 24.2.2021 klo 16:31: Pahimmat alueet ovat Itä- ja Koillis-Helsingissä, ei Itä- ja Pohjois-Helsingissä. Puistola ja Siltamäki kuuluvat Helsingin koilliseen suurpiiriin.

Juttua korjattu 25.2.2021 klo 10:21 Tarkennettu, että kyse postinumeroalueista. Esimerkiksi Puistolan postinumeroalueesta 00750 suuri osa on Tapulikaupunkia ja esimerkiksi Puistolan kirkko on tämän postinumeroalueen ulkopuolella.

Juttua korjattu 12.4.2021: "Tältä näyttää tilanne juuri nyt" -kartaan korjattu ajanjaksoksi 11.2.-24.2.. Se oli alunperin virheellisesti 28.1. - 10.2.. Pääkuvan vaihtuvissa kartoissa päivämäärät olivat oikein.

.
.