1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tartuntataudit

Tuhannen koronatartunnan raja on mennyt rikki Kanta-Hämeessä – altistumisia useissa paikoissa Hämeenlinnassa ja Riihimäellä

Kylpylähotelli Scandic Aulangolla on jälleen voinut mahdollisesti altistua koronavirustartunnalle.

Viime viikolla Fimlab testasi noin 1 600 kantahämäläistä. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle

Kanta-Hämeessä on mennyt tuhannen koronatartunnan raja rikki. Tarkka lukumäärä on 1 001 COVID-19-tartuntaa.

Maakunnassa todettiin tiistaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneista kuusi on Riihimäen seudulta ja kolme Hämeenlinnan seudulta. Viiden potilaan kohdalla on saatu selvitettyä tartunnanlähde. Sen sijaan yhden tartunnanlähde on epäselvä ja kolmen tartunnan jäljitys on vielä kesken.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronavirustartunnalle on voinut mahdollisesti altistua seuraavissa paikoissa Riihimäen kuntokeskus Locomotionissa tiistaina 16.2. kello 10.00–11.20 ryhmäliikuntatunnilla.

Lisäksi Hämeenlinnan kylpylähotelli Scandic Aulangolla on voinut altistua perjantaina 19.2. kello 17.15–18.15 ravintolasalissa ja kylpylässä kello 18.30–19.30 sekä lauantaina aamiaisella kello 8–9 ja noin kello 9–10 kylpylässä. Edellisen kerran Aulangon hotellissa ja kylpylässä oli mahdollisia altistumisia helmikuun ensimmäisellä viikolla. Myös viime vuoden marraskuussa hotellin ja kylpylän asiakkaita pyydettiin tarkkailemaan terveydentilaansa mahdollisen altistumisen takia.

Myös Hämeenlinnan Idänpään S-marketissa on voinut mahdollisesti altistua koronalle torstaina 18.2. kello 7–14, perjantaina 19.2. kello 16–23 ja lauantaina 20.2. kello 16–23.

Näissä paikoissa olleita henkilöitä pyydetään tarkkailemaan terveydentilaansa huolellisesti kahden viikon ajan mahdollisesta altistuksen ajankohdasta ja hakeutumaan testeihin omaan terveyskeskukseensa, jos infektio-oireita ilmaantuu.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa viisi COVID-19-potilasta, joista kaksi on tehohoidossa. Maakunnan terveyskeskusvuodeosastoilla on hoidossa yksi koronapotilas.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kanta-Hämeessä