1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ruotsi

Ruotsin ravintolat määrättiin suljettaviksi kello 20.30

Ravintoloiden aukiolorajoitus on voimassa kaikkialla Ruotsissa.

Ruotsi
Hallengren puhuu Rosenbadissa, Löfven katsoo häntä ja Carlson näkyy taustalla.
Sosiaaliministeri Lena Hallengren, pääministeri Stefan Löfven ja Kansanterveysviraston pääjohtaja Johan Carlson lehdistötilaisuudessa 3. marraskuuta.Jessica Gow / EPA

Ruotsin hallitus on kertonut tiedotustilaisuudessaan uusista koronatoimista.

Merkittävin uusi määräys on ravintoloita koskeva aukiolon rajoitus. Kaikkien ravintoloiden ja kahviloiden on suljettava ovensa iltaisin jo kello 20.30. Määräykseen ei vaikuta se, tarjoillaanko ravintolassa alkoholia.

Määräys on voimassa toistaiseksi ja kaikkialla Ruotsissa, kertoi Kansanterveysviraston pääjohtaja Johan Carlson.

Ruotsin hallitus velvoittaa kaupat ehkäisemään tilojensa ruuhkautumista. Hallitus esittää, että perheistä vain yksi ihminen saisi olla kerrallaan kaupassa, ostoskeskuksessa tai muussa vastaavassa tilassa.

Koulujen toimintaan ei tule muutoksia, mutta opetusministeri Anna Ekströmin mukaan hallitus ei epäröi määrätä kaikki koulut etäopetukseen, jos sille tulee tarve. Tämä olisi kuitenkin viimeinen keino, Ekström totesi.

Ruotsin koronatilanne on helpottunut vuodenvaihteesta, jolloin tilanne oli pahin. Tartuntaluvut ovat kuitenkin viime päivinä kääntyneet hienoiseen nousuun.

Tänään uusia tartuntoja on tullut tietoon 5 371 ja kuolemantapauksia 80. Ruotsissa rokotukset sujuvat suunnilleen samaan tahtiin kuin Suomessakin. Rokotettuja on nyt 5,3 prosenttia väestöstä, kertoo Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi