1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Illanistujaiset johtivat useaan koronatartuntaan – Kymenlaaksossa eniten tartuntoja alle 40-vuotiailla

Kymenlaakson koronatilanne pysyy kiihtymisvaiheessa.

Koronatartuntoja on levinnyt esimerkiksi illanistujaisissa. Kuvituskuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Yksityistilaisuuksissa saatujen koronatartuntojen määrä on hieman kasvanut Kymenlaaksossa.

Lähes 18 prosenttia viikon sisällä todetuista tartunnoista on saatu yksityistilaisuuksissa. Edellisviikolla luku oli noin 13 prosenttia.

Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa on huolissaan siitä, että yksityistilaisuudet ovat nousseet jälleen esille.

– Tuoreena tapauksena meillä on yksittäiset nuorten illanistujaiset, jonka jälkeen usealla paikalla olleella on todettu tartunta. Tämä on muistutus siitä, että on hyvin pienestä kiinni, kun syntyy tartuntaryppäitä, Mäntymaa sanoo Kymsoten tiedotteessa.

Mäntymaa muistuttaa, että yksityisjuhlia tai kokoontumisia tulee edelleen välttää. Kymenlaaksossa on voimassa suositus, ettei yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia tai perhejuhlia järjestettäisi ja niihin osallistuttaisi.

Kiihtymisvaihe pysyy

Kymenlaakson koronatilanne pysyy kiihtymisvaiheessa.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä totesi viime viikolla, että koronatilanne on parantunut Kymenlaaksossa ja maakunnassa siirryttiin koronatilannetta mittaavalla asteikolla askeleen lievempään suuntaan eli leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Lue lisää: Kymenlaakson koronatilanne perääntyi kiihtymisvaiheeseen – johtajaylilääkäri muistuttaa: "Vielä ei ole se hetki, jolloin lähdetään elämään normaalisti"

Viikoittain kokoontuva koronakoordinaatioryhmä totesi tänään, että tilanne on pysynyt viikon sisällä samankaltaisena.

Viimeisen viikon aikana Kymenlaaksossa on todettu 29 uutta koronavirustartuntaa. Edellisellä viikolla niitä oli 28 kappaletta. Positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on reilun prosentin.

Yli 90 prosentissa todetuista tartunnoista tartunnanlähde on saatu jäljitettyä. Yli 30 prosenttia kaikista uusista tartunnoista on saatu perhepiirissä samassa taloudessa asuvilta.

Eniten tartuntoja alle 40-vuotiailla

Kymsoten mukaan viime viikolla eniten tartuntoja oli 30–39-vuotiailla ja toiseksi eniten 20–29-vuotiailla.

Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä lievensi viime viikolla hieman koronarajoituksia esimerkiksi nuorten ryhmäharrastuksissa. Suosituksen mukaan alle 18-vuotiaat pääsevät takaisin ryhmäharrastuksiin 1. maaliskuuta alkaen.

Tänään koronakoordinaatioryhmä linjasi, että uudet suositukset ovat voimassa maaliskuun loppuun asti. Tilannetta kuitenkin seurataan viikoittain.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kymenlaaksosta.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.