1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Lapin poliisi toivoo malttia liikenteeseen viikonloppuna – pääteiden liikenne Rovaniemellä ja Kemijärvellä tulee kasvamaan merkittävästi

Ruuhkaa voi syntyä myös Rovaniemen keskustaan ja rovaniemeläisten onkin hyvä varautua normaalista poikkeaviin liikennejärjestelyihin.

Rovaniemi
Poliisiauto talvisella maantiellä.
Liikennemääriä pääteillä nostavat ennen kaikkea Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomalaiset, Arctic Rally Finland -kilpa-autojen lisäksi.Petteri Bülow / Yle

Lapin poliisi toivoo autoilijoilta nyt erityistä malttia liikenteeseen. Etenkin tulevana viikonloppuna poliisi kehottaa maltilliseen ja ennakoivaan ajamiseen, kun pääteiden liikenne Rovaniemellä ja Kemijärvellä tulee kasvamaan merkittävästi.

Liikennemääriä pääteillä nostavat ennen kaikkea Etelä- ja Keski-Suomen hiihtolomalaiset, Arctic Rally Finland -kilpa-autojen lisäksi.

– Ruuhkaa voi syntyä perjantaina 26. helmikuuta E4-tiellä välillä Rovaniemi - Vikajärvi, tiellä 81 Vikajärvi - Kemijärvi, lauantaina 27. helmikuuta tiellä 82 Rovaniemi - Oikarainen ja Viirinkylä - Juotasniemi, lauantaina 27. helmikuuta ja sunnuntaina 28. helmikuuta tiellä 78 Rovaniemi - Narkaus sekä lisäksi sunnuntaina 28. helmikuuta Kemijoen itäpuolen tie 926 välillä Rovaniemi - Muurola, poliisi tiedottaa verkkosivuillaan.

Ruuhkaa voi syntyä myös Rovaniemen keskustaan ja rovaniemeläisten onkin hyvä varautua normaalista poikkeaviin liikennejärjestelyihin ja uusiin kulkureitteihin Santasportin alueella.

Alueelle tulee kisaviikonlopun ajaksi 30 kilometrin nopeusrajoitus sekä liikenteenohjausta Hiihtomajantien ja jäähallin ympäristöön.

Lue seuraavaksi