1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Meyer Turun telakalla todettu 85 koronatartuntaa kahden viikon aikana, karanteenissa 309 henkilöä

Telakalla tehdään epidemiantorjuntatoimia, joilla tartuntojen määrää pyritään rajoittamaan.

Turku
Nosturi Meyer Turun telakalla.
Koronavirustartuntoja on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana 85.Kalle Mäkelä / Yle

Meyer Turun telakalla on todettu viimeisen kahden viikon aikana 85 koronatartuntaa. Karanteeniin on asetettu 309 työntekijää.

– Tilanne ei kuitenkaan ole räjähtänyt käsiin. Telakan antamien tietojen mukaan portista kulkee 3 500 työntekijää päivässä, joten siihen nähden luvut ovat toistaiseksi maltillisia, toteaa Turun kaupungin asiantuntijalääkäri Jane Marttila.

Epidemiaa torjutaan nyt muun muassa rajoittamalla työntekijöiden kontakteja alueella. Osia rakenteilla olevasta risteilijästä on suljettu, eikä niissä tehdä töitä.

Telakalla tehdään työntekijöiden seulontatestejä. Lisäksi telakan portilla on Turun kaupungin järjestämä testausbussi työntekijöille, joita ei ole telakalla seulontatestattu. Kaupungin testibussissa on käynyt päivittäin joitakin kymmeniä henkilöitä.

Turun telakan mukaan tartunnat ovat pääosin alihankkijayrityksissä, mutta altistuneita on myös sen omassa henkilökunnassa.

Lisää aiheesta:

Meyer Turun koronatartuntamäärät kasvussa: Tartunnoilla yhteys Rauman telakan vaikeaan koronavirustilanteeseen

Herätyskellojen olisi pitänyt soida Rauman telakalla aiemmin, sanoo STM:n Kirsi Varhila – epäselvyyttä ollut myös siitä, kuka päättää työmaiden sulkemisesta

Lue seuraavaksi