1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinnan teatteri

Hämeenlinnan Teatteri peruu kaikki maaliskuun esitykset

Teatteri tiedottaa, että Jäniksen vuosi -näytelmän ensi-ilta siirtyy syksyyn.

Hämeenlinnan teatteri
Näyttelijöitä hämeenlinnan teatterin lavalla.
Illallinen on Hämeenlinnan Teatterin kantaesitys, mutta koronarajoitusten takia yleisö ei ole vielä päässyt katsomaan sitä. Näytelmää esiteltiin medialle tammikuussa 2021.Ville Välimäki / Yle

Hämeenlinnan Teatteri on päättänyt perua kaikki maaliskuun esitykset. Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti keskiviikkona jatkaa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituksia maaliskuun loppuun asti.

Koronatilanteen ja rajoitusten takia teatteri on myös päättänyt siirtää Jäniksen vuosi -näytelmän ensi-illan maaliskuulta syksyyn. Alunperin ensi-illan piti olla 11. maaliskuuta, mutta nyt uudeksi ensi-illaksi on päätetty 16. syyskuuta 2021.

– Odotamme edelleen toiveikkaina, että pääsemme esittämään jo valmistuneet näytelmät Illallinen ja Kohtauksen partaalla vielä tänä keväänä. Esityksiä tullaan siirtämään myös syksylle, sillä vaikka saisimmekin luvan aukaista katsomon, esityksiä ehdittäisiin esittää vain murto-osa suunnitellusta, toteaa taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen teatterin tiedotteessa.

Teatteri on yhteydessä lipun ostaneisiin asiakkaisiin. Lippuvaraukset purkautuvat automaattisesti, joten ne eivät vaadi mitään toimenpiteitä. Syksyn esitykset tulevat myyntiin huhtikuun aikana.

Lue seuraavaksi