Hyppää sisältöön

Dubain panttivankina pidettävä prinsessa Latifa vaatii brittipoliisia tutkimaan uudelleen hänen isosiskonsa sieppauksen

Prinsessa Shamsa siepattiin yli 20 vuotta sitten Cambridgen kaupungista.

Dubain hallitsija sheikki Rashid al Maktoum Royal Ascot -tapahtumassa Britanniassa 22. kesäkuuta 2019. Kuva: Facundo Arrizabalaga / EPA

Dubain hallitsijan ja Yhdistyneiden arabiemiraattien varapresidentin Rashid al Maktoumin tytär prinsessa Latifa vaatii Britannian poliisia tutkimaan uudelleen hänen isosiskonsa prinsessa Shamsan sieppauksen.

Shamsa siepattiin yli 20 vuotta sitten Cambridgen kaupungissa eikä hänestä ole kuultu sen jälkeen. Al Maktoum oli ennen sieppausta määrännyt Britanniaan paenneen Shamsan tuotavaksi takaisin Dubaihin.

Al Maktoum on ainoassa Shamsan tapaukseen liittyvässä lausunnossaan todennut olevansa "helpottunut, että hänen herkkä tyttärensä löydettiin hänen katoamisensa jälkeen".

Cambridgeshiren poliisi tutki Shamsan sieppausta vuonna 2001, mutta ei edennyt tutkimuksissa, koska heidän pääsynsä Dubaihin estettiin.

Brittiläinen tuomioistuin päätti vuonna 2019, että al Maktoum on siepannut molemmat tyttärensä ja pitää näitä kiinniotettuina vastoin heidän tahtoaan.

Latifa nousi otsikoihin viime viikolla, kun hän väitti julkisuuteen salaa toimitetuilla videoilla olevansa panttivankina isänsä käskystä. Latifaa ei ole nähty julkisuudessa vuoden 2018 pakoyrityksensä jälkeen.

Videolla Latifa sanoi olevansa peloissaan.

Vuonna 2019 yksi sheikki al Maktoumin vaimoista, prinsessa Haya pakeni Britanniaan kahden lapsensa kanssa ja haki oikeudelta lähestymiskieltoa. Kuva: AOP

Latifa myös sanoi, että häntä pidetään poliisin vartioimassa huvilassa, jossa ikkunat ja ovet on teljetty kiinni.

Vuonna 2019 yksi sheikki al Maktoumin vaimoista, prinsessa Haya pakeni Britanniaan kahden lapsensa kanssa ja haki oikeudelta lähestymiskieltoa.

Lue lisää:

.
.