Hyppää sisältöön

Teknologiayhtiö Vincit laajentaa Kuopioon – tavoitteena luoda kymmenittäin uusia työpaikkoja

Vincit auttaa asiakkaitaan digitaalisten palveluiden pariin.

Digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kysyntä on kasvanut merkittävästi. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Kuopion alueelle on lähivuosina luvassa yli 50 uutta tietotekniikka-alan työpaikkaa, kun teknologiayhtiö Vincit perustaa uuden toimipisteen Kuopioon kuluvan kevään 2021 aikana.

Yritys lähtee tavoittelemaan voimakasta kasvua Pohjois-Savon alueella, ja tavoitteena on luoda yli 50 alan työpaikkaa seuraavan kolmen vuoden aikana. Ensimmäisten ohjelmistokehittäjien ja yksikön vetäjän rekrytointi on alkanut torstaina.

Vincit on vuonna 2007 perustettu teknologia-, digi-, ja ohjelmistotalo. Yritys auttaa asiakkaitaan rakentamaan ja hyödyntämään digipalveluita.

– Esimerkiksi Hesburgerin mobiilisovellus on meidän tekemämme, toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kertoo.

Kuopio on kehittyvä markkina-alue

Kuitusen mukaan Kuopio on jo aiempinakin vuosina ollut yrityksen tähtäimessä, ja nyt haave laajentumisesta Savoon on toteutumassa.

– Kuopio on kasvava ja kehittyvä markkina-alue, joka tarjoaa hyvät puitteet laajenemiselle. Lisäksi meitä kiinnostavat alueet, joilta löytyisi osaavaa työvoimaa.

Digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kysyntä on kasvanut merkittävästi viime aikoina, ja moni yritys on lähtenyt kehittämään liiketoimintaansa uudella tavalla.

Esimerkiksi Savonia-ammattikorkeakoulu otti koodarikoulutuksen tarjontaansa vuonna 2019, jotta alueelle saataisiin lisää tietotekniikka-alan osaajia.

Vincitin toimitilaa Kuopiossa ei ole vielä päätetty.

– Olemme jo katselleet toimitiloja, mutta valintaa ei ole vielä lukittu. Käynnistimme nyt rekrytoinninkin, jotta voisimme kuunnella näkemyksiä toimiston sijainnista myös ensimmäisiltä valituilta työntekijöiltä. Heiltä saamme paikallistuntemusta käyttöömme, jotta voimme valita toimistolle hyvän paikan.

Vincit Oyj:llä on tällä hetkellä toimipisteet neljällä paikkakunnalla Suomessa, kolmella Kaliforniassa sekä yksi Sveitsissä.

.
.