1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hattula

Hattulan kaavoituspäällikkö riitauttaa irtisanomisensa – luvassa myös tutkintapyyntö poliisille

Kaavoituspäällikkö Juha Prittinen viestittää asiasta sähköpostitse, sillä hänen työpuhelinliittymänsä on jo katkaistu.

Hattula
Juha Prittinen
Kaavoituspäällikkö Juha Prittinen riitauttaa potkunsa ja tekee tutkintapyynnön poliisille.Ville Välimäki / Yle

Hattulan kaavoituspäällikkö Juha Prittinen riitauttaa irtisanomisensa. Hän on lähettänyt asiasta sähköpostitse tiedotteen medialle. Hän kertoo tekevänsä elinvoimalautakunnan tiistaina tekemästä irtisanomispäätöksestä oikaisuvaatimuksen. Perusteluina hän mainitsee lautakunnalle tehdyn vastineen sekä sen, että päätöksentekoon osallistui esteellisiä.

Lisäksi hän kertoo tekevänsä poliisille tutkintapyynnön kunnianloukkauksesta, työsuojelurikoksesta ja virantoimitusvelvollisuuden rikkomisesta.

Työsuojelurikoksena hän mainitsee pitkään jatkuneen ajojahdin ja työsuojelun laiminlyönnin. Virantoimitusvelvollisuuden rikkomiseksi hän katsoo väärän tiedon jakamisen luottamushenkilöille ja mainitsee tässä yhteydessä nimeltä Hattulan vs. kunnanjohtajan Pekka Järven ja elinvoimajohtaja Kari Uusitalon.

He kommentoivat asiaa Ylelle yhteisellä sähköpostilla. Järven ja Uusitalon mukaan ei ole tietoa, että joku olisi ollut esteellinen.

– Meidän tiedon mukaan tässä tapauksessa ei ole tapahtunut työsuojelurikosta tai väärän tiedon jakamista. Päätösesityksen perustelut pohjautuvat Maankäyttö- ja rakennuslakiin, kunnan hallintosäännön sekä sisäisen valvonnan ohjeen vastuisiin ja asiantuntijalausuntoihin, he kirjoittavat.

Kunnanjohtajalla ei huomautettavaa rakennusvalvonnasta vuonna 2018

Prittinen kertoo, että on käynyt rakennusvalvonnan tilannetta ja saapuneita palautteita läpi kunnanjohtaja Katariina Koiviston kanssa vuonna 2018.

Tuolloin Koivisto katsoi, että viranhaltijoiden toiminnassa ei ollut huomautettavaa. Prittisen mukaan tähän analyysiin on täytynyt voida luottaa. Koivisto on nyt opintovapaalla ja häntä sijaistaa Pekka Järvi.

Hattulan kunnanhallitus pidätti joulukuun puolivälissä virastaan kaavoituspäällikkö Juha Prittisen (entinen tekninen johtaja) ja rakennustarkastaja Jorma Immosen, joiden se katsoi laiminlyöneen tehtäviään. Taustalla oli lopputarkastusta vailla olevien rakennuslupien suuri määrä. Myöhemmin kunnanhallitus päätti tehdä heidän toimistaan tutkintapyynnön poliisille ja tällä viikolla elinvoimalautakunta päätti molempien irtisanomisista.

Vastineessa tiukkaa kritiikkiä rakennuslupaselvityksestä

Prittinen ja Immonen tekivät elinvoimalautakunnan kokousta varten oman vastineensa. Siinä he arvostelevat rakennusvalvonnan tilaa selvittäneen Tornando oy:n selvitystä tiukin sanankääntein. He näkevät raportin sisältävän selviä virheitä, harhaanjohtavaa tietoa ja raportin tekijän omia tulkintoja.

Vastineen mukaan väitettyjä laiminlyöntejä tai virkavirheitä ei yksilöidä. Myöskään väitteille verotulojen menetyksistä ei esitetä todisteita.

Prittinen ja Immonen eivät ole saaneet asiassa työnantajalta varoituksia. Prittinen kirjoittaa vastineessa, ettei hänelle ole koskaan ilmaistu asiassa olevan ongelmia, annettu tehtäväksi puuttua lopputarkastamattomiin hankkeisiin tai edes selvittää niiden määrää.

Lue seuraavaksi