1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turun lukiot valmiita etäopetukseen siirtymiseen

Turun lukioissa on kevätlukukautena menty hybridimallilla, jossa osa oppilaista opiskelee etänä ja osa on läsnä.

Turku
Pulpetteja oli kasattu koulun käytävälle helmikuussa.
Kuvituskuva.Silja Viitala / Yle

Turussa oltiin valmiina hallituksen linjaukseen etäopetukseen siirtymisestä.

Suomen hallitus totesi tänään, että koko maassa toteutetaan 8. maaliskuuta alkava kolmen viikon sulkutila, joka päättyy 28. maaliskuuta. Tähän väliin osuvat muun muassa ylioppilaskirjoitukset.

Tällöin muun muassa Varsinais-Suomessa otetaan käyttöön etäopetus toisella asteella ja perusopetuksen yläluokilla. Lisäksi yli 12-vuotiaden ryhmäharrastustoiminta keskeytetään.

Turun lukioissa on tähän asti menty hybridimallilla, jossa osa oppilaista opiskelee etänä ja osa on läsnä, kertoo Turun lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja Esko Heikkonen.

– Meillä on ollut tavallaan varautuminen etäopetukseen koko ajan päällä. Lukiolaiset ovat olleet vuoroviikoin etäkoulussa. Eli harppaus ei olisi iso siihen, että siirrytään kokonaan etäopetukseen.

Heikkosen mukaan päätös etäopetukseen siirtymisestä 8.3. on kuitenkin harmillista lukiolaisille.

– Äärimmäisen harmillista, koska he joutuvat taas etäopetukseen. Toisen vuosikurssin lukiolaiset ovat olleet osittain tai kokonaan etänä jo vuoden, viime vuoden maaliskuusta alkaen. Kyllä tämä alkaa olla heille ongelmallista.

Lue lisää:

Varsinais-Suomen koronanyrkki odottaa hallituksen tarkempia ohjeita – Pietilä: "Tilannetta syytä käydä läpi, kun savu ensin hieman laskeutuu"

Mikä ihme on "sulkutila"? 5 polttavinta kysymystä ja mahdollisimman yksinkertaista vastausta

Lukioiden siirtyminen etäopetukseen ei vaikuta ylioppilaskirjoituksiin

Lue seuraavaksi