Hyppää sisältöön

Savolainen koulutusosaaminen käy kaupaksi Kiinassa – SIEC hanke poiki osakeyhtiön

Koulutusvienti voi poikia muutakin yhteistyötä Kiinan ja Savonlinnan välillä.

SIEC Oy on pitänyt jo ensimmäiset koulutuswebinaarit ja lisää on tulossa. Kuvituskuva. Kuva: Benjamin Suomela / Yle

Savonlinna International Education Center -hankkeen puitteissa on koulutettu viiden vuoden aikana 100 kiinalaista opettaja ja kasvatusalan ammattilaista. Lisäksi Kiinassa on luennoitu jopa 30 000 rehtorille.

Savonlinnan kaupungilla on ystävyyskaupunkisopimus Pekingin Haidianin kaupunginosan kanssa, jossa vajaa noin neljä miljoonaa asukasta.

– Haidianissa on merkittäviä yliopistoja ja opettajakoulutusta. Heillä oli kiinnostusta lähettää rehtoreita koulutettavaksi Savonlinnaan. Siitä tämä idea syntyi silloisen sivistystoimenjohtaja Markku Kankkusen kanssa, kertoo kaupunginjohtaja ja koulutusvientihankkeen isä Janne Laine.

Nyt hankkeen pohjilta on perustettu samanniminen osakeyhtiö, johon Savonlinnan kaupunki lähtee mahdollisesti mukaan muutaman prosentin omistuksella. Savonlinna International Education Center Oy on pitänyt ensimmäiset kaupalliset koulutuswebinaarit Kiinaan ja jatkoa seuraa.

– Olen hyvin tyytyväinen hankkeen tuloksiin ja siihen että nyt liiketoiminta on viety osakeyhtiöön. Yrityksen on tarkoitus tuotteistaa lisää koulutuspaketteja muun muassa lukiokoulutukseen liittyen, Laine sanoo.

On myös mahdollista, että yhtiön kautta Savonlinnan seudullinen yhteistyö Kiinaan kehittyy muillakin kuin koulutusviennin alalla.

.
.