Hyppää sisältöön

Nigeriassa kaapattu jälleen koululaisia: Yli 300 koulutyttöä on kateissa

Sieppauksen motiivi ja tekijä ei ole tällä hetkellä tiedossa.

Nigeriassa on jälleen siepattu useita koululaisia. Siepattujen tarkka määrä ei ole tiedossa, mutta heitä pelätään olevan satoja. Kuva: Leena Luotio / Yle

Asemiehet ovat jälleen siepanneet koululaisia Nigeriassa, kertovat uutistoimistot. Kaappaus sattui Nigerian pohjoisosassa sijaitsevassa Zamfaran osavaltiossa.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman opettajan mukaan ainakin 300 tyttöä on tällä hetkellä kateissa. Uutistoimisto Reutersin mukaan siepattuja on 317.

Uutistoimisto AFP:n mukaan suuri joukko aseistautuneita miehiä hyökkäsi kouluun varhain perjantaiaamuna.

Paikallisten silminnäkijöiden mukaan myös koulun läheiseen sotilastukikohtaan olisi hyökätty samanaikaisesti ja ilmeisesti estetty sotilaiden puuttuminen tilanteeseen.

Asemiehet viettivät koulussa useita tunteja. Tällä hetkellä ei ole selvää, onko tapauksessa sattunut henkilövahinkoja.

Pelastusoperaatio käynnissä

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuka on kaappauksen takana. Poliisin mukaan pelastusoperaatio on parhaillaan käynnissä.

Vahvasti aseistautuneiden rikollisjoukkojen hyökkäykset ovat yleistyneet viime vuosina Luoteis- ja Keski-Nigeriassa. Sieppaukset ja lunnasvaatimukset sekä raiskaukset ja ryöstelyt ovat yleistyneet.

Viime viikolla Nigerian keskiosassa sijaitsevasta koulusta siepattiin kymmeniä ihmisiä. Yksi oppilas kuoli hyökkäyksen yhteydessä.

Tunnetuin joukkosieppaus tapahtui huhtikuussa 2014, kun äärijärjestö Boko Haram otti vangiksi lähes 300 koulutyttöä Chibokissa. Osa heistä on edelleen kateissa.

Lue myös: