1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Koronatestaus

Hiihtolomalaisia käy koronatestissä vain harvakseltaan – Mehiläinen sulki Tahkon testauspisteen testattavien puutteen vuoksi

Muualta tulleet hiihtolomalaiset eivät ole ruuhkauttaneet koronatestausta Kuopiossa.

Koronatestaus
Ihmisiä rinteessä.
Nilsiän Tahkolla lomailevat eivät ole juurikaan käyneet koronatesteissä.Toni Pitkänen / Yle

Koronatesteissä on käynyt vain vähän hiihtolomalaisia Kuopiossa.

Kuopion kaupunki kertoo, että tällä viikolla Nilsiän testauspaikalla testissä on käynyt noin viisi ulkopaikkakuntalaista hiihtoloman viettäjää päivittäin.

– Normaalisti Nilsiässä käy testattavana 10–20 ihmistä päivittäin, ja viime päivinä testattavia on ollut noin 15, kertoo Kuopion kaupungin ylilääkäri Pauliina Sulku.

Osa hiihtolomalaisista ohjataan myös testiin muualle Kuopioon, mutta muuallakin testattavia on ollut Sulkun mukaan vain kourallinen. Testaus ei ole tällä hetkellä ruuhkautunut Nilsiässä eikä muuallakaan Kuopiossa.

Kokonaisuudessaan testimäärät ovat olleet Kuopiossa tällä viikolla suunnilleen samat kuin aiemminkin.

Myös Mehiläisellä on ollut tämän viikon ajan oma testauspiste Tahkolla. Siellä on käynyt päivittäin 1–4 ihmistä testattavana.

Mehiläinen päättikin lopettaa tänään testauksen Tahkon toimipisteellä, koska testissä kävijöitä on ollut niin vähän. Vielä on harkinnassa, jatketaanko testausta Tahkolla vielä ensi viikolla.

Lue lisää:

Olitko maanantaina laskettelemassa Tahkolla? – Saatat olla altistunut koronavirukselle

Hiihtohissiin vain oman seurueen kanssa, välinevuokraamossa "liikennevalot": Hiihtokeskukset haluavat välttää koronasulun kaikin keinoin

Lue seuraavaksi