1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pohjanmaa

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittaa: ei yli kuuden henkilön kokoontumisia

Pohjanmaa valmistautuu lisäksi poikkeusolojen voimaatuloon alueella. Silloin otetaan käyttöön entistä tiukemmat rajoitukset kolmeksi viikoksi.

Pohjanmaalla suositellaan maksimissaan kuuden henkilön kokoontumisia. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittaa vahvasti, että yli kuuden henkilön kokoontumisia ei alueella järjestetän ja muutenkin kontaktit rajataan vain lähipiiriin. Ohjeet on päivitetyv astaan valtioneuvoston antamia vaiheen kaksi toimenpiteitä.

Maan hallituksen linjauksen mukaan leviämisvaiheessa olevissa sairaanhoitopiireissä, kuten Pohjanmaalla, tulisi ottaa käyttöön leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Yli kuuden henkilön kokoontumissuositus on voimassa koko maaliskuun ja koskee yksityistä toimintaa kaikissa ikäryhmissä.

Kontaktien vähentämiseksi ryhmä suosittelee edelleen etätöiden tekemistä aina kun se on mahdollista, kasvomaskien täysimääräistä käyttöä ja taukoa aikuisten ryhmäharrastustoimintaan. Mahdolliset kokoontumista koskevat rajoitukset tekee aluehallintovirasto.

Pohjanmaa valmistautuu poikkeusoloihin

Suomen hallitus valmistautuu toteamaan poikkeusolot. Myös Pohjanmaa valmistautuu lisäksi poikkeusolojen voimaatuloon alueella. Silloin otetaan käyttöön entistä tiukemmat rajoitukset kolmeksi viikoksi.

Ehdotuksen mukaan 8.–28.3. välisenä aikana kiihtymis- ja leviämisvaiheiden alueilla ravintolat suljettaisiin (ruoan ulosmyynti sallittua), peruskoulun yläluokat ja toisen asteen oppilaitokset siirtyisivät etätyöskentelyyn ja yli 12-vuotiaiden lasten ryhmäharrastustoiminta voitaisiin alueen tilannekuvaan perustuvan harkinnan mukaan keskeyttää.

Mahdolliset kokoontumista koskevat rajoitukset tekee aina aluehallintovirasto.