1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sairaalapalvelut

Meri-Lappi ja Savonlinna vaativat sairaaloiden ympärivuorokautista päivystystä pysyväksi – määräaikaisuus vaikeuttaa jo henkilökunnan rekrytointia

Kunnat haluavat, että tulevat hyvinvointialueet velvoitetaan ylläpitämään kahta ympärivuorokautista yhteispäivystyssairaalaa ja että niille taataan rahoitus.

Sairaalapalvelut
Länsi-Pohjan keskussairaala
Meri-Lapissa on taisteltu oman sairaalan säilyttämisen puolesta jo pitkään.Antti Ullakko / Yle

Meri-Lapin kunnat ja Savonlinnan kaupunki vetoavat sosiaali- ja terveysministeriöön alueiden keskussairaaloiden ympärivuorokautisen yhteispäivystyksen muuttamiseksi toistaiseksi voimassa olevaksi.

Hallituksen sote-esitys takaa Länsi-Pohjan ja Savonlinnan sairaaloiden yhteispäivystyksen säilymisen vuoden 2032 loppuun asti.

Meri-Lappi ja Savonlinna vaativat yhteisellä kannanotollaan, että alueiden etäisyydet ja erityispiirteet otetaan huomioon ja määräaikaisuus poistetaan lakiesityksestä, sillä se heikentää sairaaloiden lääkärityövoiman ja hoitohenkilökunnan rekrytointeja sekä niiden pysyvyyttä.

Kunnat vaativat, että tulevat Lapin ja Etelä-Savon hyvinvointialueet velvoitetaan lailla ylläpitämään kahta ympärivuorokautista yhteispäivystyssairaalaa ja että tämä huomioidaan myös rahoituksessa.

Lue seuraavaksi