1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ravintolat

Ravintoloita rassaa epätietoisuus koronarajoituksista – joensuulainen yrittäjä: "Elämme kuin sumussa"

Myös aluehallintovirastossa odotetaan tarkempia linjauksia.

ravintolat
Joensuu siirtyi kiihtymisvaiheeseen, rajoitukset tarkentuvat ensi viikolla - ravintola-ala seuraa päätöksentekoa hämmentyneenä
Joensuu siirtyi kiihtymisvaiheeseen, rajoitukset tarkentuvat ensi viikolla - ravintola-ala seuraa päätöksentekoa hämmentyneenä

Pohjois-Karjalan kolme kuntaa Joensuu, Liperi ja Kontiolahti siirtyivät torstaina takaisin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Päätös tarkoittaa, että hallituksen esittämä kolmen viikon koronasulku ja ravintoloiden tiukemmat rajoitukset saattavat tulla voimaan myös Joensuun seudulla.

Päätöksiä ei kuitenkaan vielä ole tehty. Ravintoloille jo epävarmuus on hankalaa, sanoo joensuulainen ravintolayrittäjä Awrango Jeb. Hänen ravintolansa Pizza Express & Cafe sijaitsee Joensuun keskustassa.

– Elämme kuin sumussa. Tilanne on vaikea, kun tietoa ei vielä ole, toteaa Jeb.

Jeb toivoo, että hallitus miettii, mitä rajoituksia esimerkiksi juuri Pohjois-Karjalassa tarvitaan, sillä koronatartuntoja on maakunnassa tullut ilmi harvakseltaan.

Hän kertoo, että mikäli ravintoloille sallitaan vain ulosmyynti, se ei riitä yritystoiminnan kannattavana pitämiseksi.

– Jos vain ulosmyynti sallitaan, tarvitsemme enemmän tukea kuin viime keväänä. Vuokrat ja palkat on maksettava, Jeb sanoo.

Hallituksen päätöksiä odotetaan ensi viikolla

Päätös ravintoloista ei ole aluehallintoviraston käsissä, kertoi ylijohtaja Soile Lahti aiemmin Ylen haastattelussa.

– Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, tuleeko tämä ravintoloiden sulku koskemaan myös Pohjois-Karjalaa. Yleensä nämä toimenpiteet ovat olleet maakuntakohtaisia, Lahti toteaa.

Hallitus aikoo antaa ensi viikolla esityksensä ravintoloiden sulkemisesta. Aluehallintovirasto odottaa, että valtioneuvoston tiedot päätöksenteosta täsmentyvät ensi viikolla.

Lue myös:

Suljetaako ravintolat ja yläkoulut myös Pohjois-Karjalassa? Vasta ensi viikolla selviää, mitä rajoituksia tulee voimaan

Joensuu, Liperi ja Kontiolahti ovat kiihtymisvaiheessa – toistaiseksi rajoitukset pysyvät koko maakunnassa ennallaan

Lue seuraavaksi