1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulut

Kouluverkon karsiminen alkaa Riihimäellä: Haapahuhdan koulun lakkauttaminen on ensimmäisenä liipaisimella

Sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee ensi viikolla koulun lakkauttamista ja lasten siirtämistä muualle.

koulut
Äiti ja lapset puolustavat kyltein koulua mielenosoituksessa
Vuosi sitten Riihimäellä kaupunkilaiset puolustivat omaa lähikouluaan. Tiina Kokko / Yle

Haapahuhdan koulun lakkauttaminen on taas tapetilla Riihimäellä. Viime vuonna kaupunkilaiset puolustivat kiivaasti muun muassa kouluja, jotka olivat lakkautusuhan alla kaupungin palveluverkkouudistukseen sisältyvässä kouluverkkopäivityksessä.

Nyt uudistusta viedään eteenpäin, sillä kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunta käsittelee ensi viikon keskiviikkona koulun lakkauttamista sekä koulun, esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen siirtämistä muihin kouluihin ja päiväkoteihin. Esityksen mukaan osa Haapahuhdan koulusta siirtyisi Uramon ja osa Pohjoiseen kouluun 1.8.2022 alkaen.

Samalla esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminnot siirtyisivät Junailijankadun päiväkodin tiloihin. Kuin ketjureaktiona Junailijankadun päiväkodin tiloissa nykyisin toimivat esiopetusryhmät siirtyisivät puolestaan Eteläisen koulun tiloihin.

Vuonna 2026 Junailijankadun päiväkodin toiminta päättyisi ja sen toiminnot siirtyisivät Lasten ja nuorten taloon sekä muihin kaupungin päiväkoteihin.

Lasten määrä vähenee vuosien saatosssa

Haapahuhdan koulun lakkauttaminen liittyy kaupungin palveluverkkouudistukseen, jonka kaupunginvaltuusto hyväksyi viime syksynä. Palveluverkon uudistamista perustellaan sillä, että oppilaiden määrä vähenee lähivuosina.

Alakoulujen oppilasmäärä laskee 30 prosentilla kymmenessä vuodessa. Syksyllä 2021 pohjoisella alueella, johon Haapahuhta kuuluu, on 128 esiopetusikäistä. Vuotta myöhemmin heitä on 112.

Ennen lautakuntakäsittelyä kaupunki järjestää Haapahuhdan koulun ja varhaiskasvatuksen työntekijöille kuulemistilaisuuden kaupungin yhteistoimintamenettelyohjeen mukaisesti.

Lue seuraavaksi