1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Luumäki

Luumäelle 100 miljoonan euron lomakeskusta suunnitelleet yrittäjät myivät alueen – yhteistyö kohuyhtiön kanssa ei sujunut

Uusi omistaja perehtyy alueella aiemmin tehtyihin suunnitelmiin ja lähtee viemään niitä eteenpäin.

Luumäen Taavetissa sijaitsi vuosikymmeniä Lomaliiton lomakylä. Arkistokuva alueelta. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Luumäelle suunniteltua matkailukeskusta lähtee edistämään uusi yhtiö.

Kivijärven rantaan on jo vuosia suunniteltu jättimäisen matkailukeskuksen rakentamista. Luumäkeläisten Markku ja Jukka Rusasen omistama Golden Lake Villas Oy osti Taavetin lomakylän kymmenen vuotta sitten.

Noin 50 hehtaarin laajuinen maa-alue rajoittuu pohjoisessa Kivijärveen ja etelässä Kuutostiehen. Alueella on 1,7 kilometriä rantaviivaa sekä voimassa oleva asemakaava. Rakennusoikeutta on toimitusjohtaja Markku Rusasen mukaan yhteensä 42 500 kerrosneliömetriä.

Yhtiön suunnitelmissa on ollut rakentaa alueelle hotelli, kylpylä ja loma-asuntoja. Alueelle on kaavoitettu myös pientalotontteja.

Matkailukeskushankkeen kokonaiskustannusarvioksi kerrottiin 100 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Perinteikkään lomakylän uusi omistaja kertoi huimat suunnitelmansa – 100 miljoonalla eurolla kylpylä, hotelli ja loma-asuntoja

Yhteistyö Osanna Groupin kanssa osoittautui hankalaksi

Nyt Rusaset myyvät omistamansa maa-alueet ja projektisuunnitelmat perustettavalle yhtiölle. Uuden yhtiön perustavat Tampereen Kauppahuone Oy ja Ari Suoniemi Oy. Yhtiön nimeksi tulee Golden Lake Villas Oy. Yhtiö on tarkoitus rekisteröidä Luumäelle.

Perjantaina lähetetyssä tiedotteesa Rusaset perustelevat myyntiä sillä, että yhteistyö Osanna Groupin kanssa osoittautui hankalaksi.

Italialainen Osanna Group nousi otsikoihin viime vuonna. Yhtiö on luvannut kylvää satoja miljoonia euroja rakennus- ja matkailuhankkeisiin Suomessa. Ylen selvityksessä konsernin todellisesta toiminnasta löytyy vain vähän näyttöä.

Arkistokuva. Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Tiedotteen mukaan alueen uusi omistaja perehtyy kevään aikana lomakeskuksen suunnitelmiin ja ryhtyy viemään aluetta eteenpäin.

Ostajaa edustava Jussi Järvenpää toteaa tiedotteessa sijoituksen olevan heille iso uusi avaus matkailusektoriin. Aiemmat investoinnit ovat suuntautuneet kaupan- ja teollisuuden kiinteistöihin sekä energiasektoriin.