1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. telakkateollisuus

Meyer Turun telakka tyrmää huhut karanteenisääntöjen rikkomisista

Telakka on kaikin keinoin pyrkinyt siihen, ettei karanteenista lipsumista tapahtuisi.

Telakalla ei ole pääsyä muiden yritysten työntekijöiden terveystietoihin. Arkistokuva. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Meyer Turun telakka ei ole löytänyt todisteita siitä, että alihankkijayrityksissä olisi tarkoituksella rikottu karanteenimääräyksiä. Liikkeellä on ollut huhuja, joiden mukaan Rauman telakalla koronavirukselle altistuneita, karanteeniin asetettuja työntekijöitä olisi siirtynyt töihin Turun telakalle.

Meyer Turun viestintäpäällikkö Tapani Mylly kertoo, että hänkin on kuullut vastaavia huhuja, mutta niiden paikkansapitävyyttä ei ole pystytty osoittamaan.

– Telakka on kaikin keinoin pyrkinyt siihen, ettei karanteenista lipsumista tapahtuisi. Tiedossamme ei myöskään ole yhtään tällaista tapausta.

Mylly korostaa, että asiaa on käsitelty yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa. Viitteitä siitä, että rikkomuksia olisi tapahtunut, ei ole löytynyt. Telakalla ei kuitenkaan ole pääsyä muiden yritysten työntekijöiden terveystietoihin.

– Osaksi on myös pakko luottaa siihen, että ihmiset toimivat vastuullisesti, toteaa Tapani Mylly.

Telakan työntekijätkin tietoisia huhuista

Mylly kertoo, että tiedonkulkua korona-asioissa telakan ja verkostoyritysten välillä pyritään kehittämään koko ajan, jotta ihmiset ymmärtäisivät, mistä on kysymys.

– Vuoropuhelu toimii hyvin. Kokonaiskuva tilanteesta on telakan tiedossa.

Myös telakan työntekijät ovat kuulleet vastaavia huhuja koronasäännösten rikkomisesta. Pääluottamusmies Juha Jormanainen ei usko niiden pitävän paikkaansa, sillä rikkomuksia ei ole tullut ilmi.

Meyer Turun telakalla on todettu 85 koronatartuntaa. Karanteenissa on noin 300 henkilöä.

Lue lisää:

Meyer Turun telakalla todettu 85 koronatartuntaa kahden viikon aikana, karanteenissa 309 henkilöä

Herätyskellojen olisi pitänyt soida Rauman telakalla aiemmin, sanoo STM:n Kirsi Varhila – epäselvyyttä ollut myös siitä, kuka päättää työmaiden sulkemisesta

Meyer Turun koronatartuntamäärät kasvussa: Tartunnoilla yhteys Rauman telakan vaikeaan koronavirustilanteeseen