1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Tartuntatilanne Ilmajoella ja Kurikassa rauhoittumassa: Enää yksi uusi tartunta akuuttiosastolla, henkilöstö testattu kolme kertaa

Ilmajoen akuuttiosaston tilanne on vakiintumassa, eikä Kurikan Hirvinummen ja Jurvan Punaisen tuvan asumisyksiköissä ole joukkotestauksissa todettu uusia tartuntoja.

koronavirus
Ilmajoen terveyskeskuksen akuuttiyksikön kyltti.
Ilmajoen akuuttiosaston potilaista suurin osa sai helmikuussa koronavirustartunnan. Nyt tilanne alkaa rauhoittua.Mirva Ekman / Yle

Ilmajoen ja Kurikan tartuntaketjut ovat rauhoittumassa, kuntayhtymä JIK tiedotti torstaina. Ilmajoen akuuttiosastolla yhdellä jo valmiiksi karanteenissa olleella potilaalla todettiin vielä tartunta.

Osaston potilaista kaikkiaan toistakymmentä sai helmikuun aikana tartunnan.

Akuuttiosaston henkilöstö on testattu nyt kolmeen kertaan, eikä tartuntoja ole todettu. Suurin osa henkilökunnasta oli jo ehditty rokottaa, ennen kuin virus pääsi osastolle.

Kurikan Hirvinummen ja Jurvan Punaisen tuvan asumisyksikön henkilökunta ja kaikki asukkaat on testattu, eikä uusia tartuntoja ole todettu. Heidät testataan vielä kerran ennen karanteenien päättymistä.

Ilmajoen lääkärivastaanotto poikkeusjärjestelyin

Ilmajoen lääkärivastaanoton altistumisien seurauksena ei ole todettu tartuntoja.

– Vastaanoton henkilökunta on testattu kertaalleen, ja testitulokset olivat negatiivisia. Testi toistetaan viikonlopun aikana. Kaikkiin mahdollisesti altistuneisiin asiakkaisiin ollaan oltu yhteydessä ja myös heidät on ohjattu testiin, JIK kertoo tiedotteessaaan.

Ilmajoen lääkärivastaanotto toimii kuitenkin 10. maaliskuuta saakka poikkeusjärjestelyin.

Infektiovastaanotto hoituu edelleen Ilmajoella normaalisti, mutta muu päivystyksellinen vastaanotto ohjataan Kurikan terveyskeskukseen ja Jalasjärven terveysasemalle.

– Osa kiireettömistä ajoista joudutaan siirtämään, ja tästä ollaan yhteydessä asiakkaisiin.

Lue seuraavaksi