1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Essote siirtyi kiihtymisvaiheeseen ja rajoitustoimenpiteet näkyvät heti – teatteri peruu esityksiään, ammattiopisto laajentaa etäopetustaan

Koko Essoten alue siirtyi perjantaina koronaviruksen leviämisen suhteen kiihtymisvaiheeseen.

Mikkeli
 Mikkelin teatteri värjättynä oranssiksi. 25.11. vietettiin YK:n kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää, jonka aikana eri puolilla maailmaa rakennuksia valaistaan kampanjan tunnusvärillä oranssilla.
Juho Liukkonen / Yle

Kuntayhtymä-sairaanhoitopiiri Essoten siirtyminen koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen on saanut useat toimijat reagoimaan.

Esimerkiksi Mikkelin kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä (siirryt toiseen palveluun) päätti perjantaisessa kokouksessa jatkaa nykyisiä rajoituksiaan 8. maaliskuuta saakka.

Kuitenkin Mikkelin lukio ja Mikkelin etä- ja aikuislukio sekä Otavia siirtyvät etäopetukseen 8.3. ja jatkavat etäopetuksessa pääsiäiseen saakka.

Häiriöjohtoryhmä linjasi rajoituksia myös välittömästi voimaan astuvia rajoituksia ryhmäkokoihin. Yli 12-vuotiaitten, mutta alle 18-vuotiaitten ryhmissä ryhmäkoko saa maksimissaan olla 10 henkilöä. Alle 12-vuotiaitten ryhmissä voidaan jatkossakin harjoitella maksimissaan 20 henkilön ryhmissä koronaohjeistukset huomioiden.

Juvan kunta ottaa käyttöön uusia rajoituksia

Juvan kunta (siirryt toiseen palveluun) tiedotti perjantaina uusista sen aluetta koskevista rajoituksista.

Perusopetus pysyy alueella toistaiseksi lähiopetuksena, mutta lukio siirtyy 8.3. alkaen etäopetukseen. Myös esimerkiksi Sampolan uimahalli, kuntosali ja nuorisotilat suljetaan.

Lisäksi yli 18-vuotiaiden harrastustoiminta kunnan tiloissa tauotetaan valtaosaksi maaliskuuta.

Myös Pieksämäki ottaa käyttöön uusia suosituksia ja rajoituksia

Pieksämäen kaupunki tiedotti (siirryt toiseen palveluun) perjantaina alkuillasta uusista rajoituksista.

Esimerkiksi toisen asteen oppilaitokset ja Seutuopisto siirtyvät etäopetukseen koronasulun ajaksi. Kuitenkin 12-18 -vuotiaiden opetus jatkuu Seutuopistossa lähiopetuksena 10 henkilön rajoituksella. Myös alle 12-vuotiaiden opetus jatkuu ennallaan.

Uimahalli suljetaan heti maaliskuun alussa ja sulku jatkuu 28. maaliskuuta saakka. Kaupungin sisäliikuntatilat ovat avoinna ainoastaan lasten ja nuorten harrastuksille.

12-18 –vuotiaiden liikunta- ja muu harrastustoimintaa rajoitettaa 10 henkilön enimmäisrajoitus. Saattajat eivät voi tulla sisälle ja huolellista käsihygieniaa on noudatettava.

Kuitenkin aikuisten harrastustoiminta keskeytetään.

Ala- ja yläkoulujen opetus jatkaa lähiopetuksessa.

Kulttuurikeskus Poleeni, kirjastot ja kirjastoauto ovat avoinna 10 henkilön rajoituksella.

Mikkelin teatteri peruu esityksiään

Mikkelin teatteri (siirryt toiseen palveluun) tiedottaa peruvansa esityksensä 28. maaliskuuta saakka. Lippuvarauksien kerrotaan raukeavan automaattisesti.

Esedu siirtyy etäopetukseen

Etelä-Savon ammattiopisto Esedu kertoo siirtyvänsä etäopetukseen sekä Mikkelin että Pieksämäen kaikissa toimipisteissä maaliskuun 28. päivä saakka ohjeistusten mukaisesti.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK etäopetukseen

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu tiedottaa (siirryt toiseen palveluun), että kaikki sen kampukset jatkavat etäopetusta teoriaopintojen osalta viranomaisten suositusten mukaisesti.

Kampusten harraste- ja liikuntatilat pidetään suljettuina ja ryhmäliikuntaa ei järjestetä. Kirjastot ja tenttitilat ovat avoinna. Xamkin ravintolat ovat talvilomaviikon kiinni lukuun ottamatta ravintola Stadiumia Mikkelissä.

Mikkelin kampuksen teoriaopetus jatkuu etäopetuksena 28. maaliskuuta saakka. Käytännön harjoitukset, laboraatiot ja simulaatiot järjestetään kampuksella noudattaen turvallisuusohjeita ja käyttämällä suu-nenäsuojia.

Myös Savonlinnan kampuksen teoriaopetuksen kerrotaan jatkuvan etäopetuksena 28. päivä maaliskuuta saakka. Käytännön harjoitukset, laboraatiot ja simulaatiot järjestetään 8. maaliskuuta alkaen kampuksella turvallisuusohjeita noudattaen.

Kaikki harjoittelut on keskeytetty Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella 28. maaliskuuta asti.

Savonlinnan kampuksen liikunta- ja harrastetilat ovat kiinni. Muut palvelut, kuten Exam-tenttitilat ja kirjasto, ovat avoinna 7. päivä maaliskuuta alkaen.

Veikkaus sulkee peliautomaatit alueella

Veikkaus tiedottaa sulkevansa Essoten alueella olevat peliautomaattinsa muun muassa kioskeissa, kaupoissa ja liikenneasemilla varhain ensi lauantaina. Mikkelin Pelaamo suljetaan kuluvan perjantaipäivän päätteeksi.

Juttua päivitetään perjantain 26.2.2021 ajan

Lue seuraavaksi