1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

TS: Turun vasemmistoliiton pormestariehdokasta epäillään lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksesta

Puheenjohtaja Li Anderssonin mukaan Sasu Haapanen ei voi jatkaa pormestariehdokkaana.

Turku
Turkulainen kokki ja kuntapoliitikko Sasu Haapanen.
Sasu Haapanen valittiin viime vuoden lopulla yllättäen vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi. Arkistokuva.Johanna Manu / Yle

Turun vasemmistoliiton pormestariehdokas Sasu Haapanen on epäiltynä rikoksesta. Turun Sanomat kertoo nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että poliisi tutkii Haapasen osuutta tapauksessa, jossa tyttöjä kuvattiin salaa varsinaissuomalaisen koulun suihkutiloissa.

Poliisi on kertonut, että esitutkintaa tehdään törkeän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä. Epäiltyinä ovat Haapanen ja hänen naisystävänsä. Epäillyt teot tapahtuivat pari vuotta sitten.

Haapanen valittiin viime vuoden lopulla yllättäen vasemmistoliiton pormestariehdokkaaksi. Hän on Turun kunnallisjärjestön puheenjohtaja ja varavaltuutettu.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo tviitissään, että Haapanen ei voi jatkaa pormestariehdokkaana. Haapanen on Anderssonin mukaan jo jättänyt kaikki luottamustoimensa vasemmistoliitossa.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

– Meillä on ihan selvät ohjeet siitä, että kaikki, jotka ehdokkaaksi ryhtyvät ovat velvollisia kertomaan, jos heitä epäillään rikoksista tai heillä on aiempia tuomioita. Sasu Haapanen ei ole näin tehnyt.

– Kyse on vastenmielisistä rikosepäilyistä, joten on selvää, että hän ei voi olla ehdokkaana vasemmistoliiton listalla, toteaa Li Andersson Yle Turulle.

Andersson kertoo saaneensa tiedon Haapasen rikosepäilystä, kun Turun Sanomien uutinen julkaistiin. Hän toivoo, että vasemmistoliiton kunnallisjärjestö pystyy valitsemaan uuden pormestariehdokkaan mahdollisimman nopeasti.

Yle Turku ei tavoittanut Sasu Haapasta kommentoimaan asiaa.

Lue lisää:

Poliisi: Varsinaissuomalaisen koulun työntekijän epäillään kuvanneen alaikäisiä koululaisia suihkussa

Kuuntele tästä uusimmat Yle radiouutiset Varsinais-Suomesta

Lue uusimmat Yle Uutiset Varsinais-Suomesta

Lue seuraavaksi