Hyppää sisältöön

IL: Kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu perussuomalaisista

Iltalehden mukaan erottamisesta päätettiin perjantaina. Turtiainen vahvistaa tiedon Facebook-sivullaan.

Ano Turtiainen osallistui eduskunnan täysistuntoon 24. helmikuuta. Kuva: Pekka Tynell / Yle

Kansanedustaja Ano Turtiainen on erotettu perussuomalaisista. Turtiainen kirjoitti asiasta Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) lauantaina.

Perussuomalaisten puoluehallitus käsitteli asiaa perjantaina. Iltalehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan syynä Turtiaisen erottamiseen oli se, että viime kesänä eduskuntaryhmästä erotettu Turtiainen ei ole hakenut takaisin jäseneksi.

Myös Turtiaisen ja eduskunnan varapuhemiehen Juho Eerolan (ps.) välillä sattunut välikohtaus helmikuun puolivälissä vaikutti erottamispäätökseen, lehti kirjoittaa. Turtiainen kieltäytyi terveydellisiin syihin vedoten noudattamasta eduskunnan kasvomaskisuositusta, mikä johti sanaharkkaan Eerolan kanssa.

Turtiaisen ja perussuomalaisten välit viilenivät vuonna 2020. Turtiainen erotettiin tuolloin puolueen eduskuntaryhmästä, koska hän julkaisi pilkkaavan tviitin poliisiväkivallan uhrina Yhdysvalloissa kuolleesta George Floydista.

Sen jälkeen Turtiainen muodosti oman eduskuntaryhmän ja on täysistunnossa kritisoinut omaa puoluettaan.

"Laitoin kaiken peliin"

Lauantaina Turtiainen kirjoitti Facebook-sivullaan (siirryt toiseen palveluun) matkastaan perussuomalaisissa.

– Laitoin kaikki peliin ja halusin lähteä muuttamaan PS-puoluetta kansanliikkeeksi, joka olisi aidosti isänmaallinen ja aidosti EU-kriittinen ja aidosti vapautta ja itsenäisyyttämme puolustava oikea liike, joka ajaisi oikeasti myös yrittäjien ja duunareiden asiaa, hän kirjoitti.

Turtiainen valittiin vuoden 2019 eduskuntavaaleissa perussuomalaisten listoilta kansanedustajaksi 3 264 äänellä.

Turtiaisen erottamisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Lue lisää:

.
.