1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

19 uutta tartuntaa Kanta-Hämeessä – 16 Riihimäen seudulta

Lopella päiväkodin työntekijä on saanut tartunnan.

koronavirus
Ihminen kävelee sairaalan ovesta sisään.
Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 10 koronapotilasta, joista yksi tarvitsee tehohoitoa. Anne-Maria Niskanen / Yle

Kanta-Hämeessä todettiin eilen perjantaina 19 uutta COVID-19-tartuntaa. Tapauksista 16 on Riihimäen seudulta, kaksi Hämeenlinnan ja yksi Forssan.

Tartunnan saaneista neljä on sairastunut karanteenin aikana. Neljä tartuntaa johtaa muihin maakuntiin ja kaksi on epäselviä paikallisia tartuntoja. Yhdeksän tartunnan osalta jäljitys on vielä kesken.

Sairaanhoitopiiri varoittaa altistumisen mahdollisuudesta Hämeenlinnan kauppakeskus Tuuloksessa lauantaina 20. helmikuuta kello 14.30–16 välisenä aikana. Tuolloin kauppakeskuksessa asioineita pyydetään tarkkailemaan vointiaan kahden viikon ajan. Jos infektio-oireita ilmenee, tulee hakeutua koronatestiin omaan terveyskeskukseen.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa 10 koronapotilasta, joista yksi tarvitsee tehohoitoa. Maakunnan terveyskeskusten vuodeosastoilla on hoidossa kaksi koronapotilasta. Kaikkiaan tartuntoja on todettu 1 026.

Yhdeksän karanteeniin päiväkodin tartunnan vuoksi

Lopella päiväkoti Muksumäen työntekijällä on todettu koronavirustartunta, kunta tiedottaa (siirryt toiseen palveluun). Tartunta todettiin perjantaina 26. helmikuuta.

Tartunnan saanut on eristyksissä. Lisäksi kaksi henkilökuntaan kuuluvaa ja kuusi lasta on asetettu 14 vuorokauden karanteeniin.

Sairastunut työntekijä ja karanteeniin asetetut olivat viikolla 8 Päiväkoti Satakielen tiloissa talvilomajärjestelyiden vuoksi. Muut Satakielessä olleet eivät altistuneet, koska ryhmät toimivat toisista erillään.

Molempien päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti maanantaina 1. maaliskuuta.

Lue seuraavaksi