1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi joukkoaltistumisen vuoksi

Yli 40 määrätään karanteeniin.

Lahti
Ulkokuva LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampuksen rakennuksesta.
Kahdella sairaanhoidon opiskelijalla on todettu koronatartunta.Mika Halme / Yle

LAB-ammattikorkeakoulun ja LUT-yliopiston yhteinen Lahden kampus suljetaan kahdeksi viikoksi, koulujen sisäisessä tiedotteessa kerrotaan. Syynä on joukkoaltistuminen koronavirukselle.

LABin sairaanhoitajaopiskelijoiden ryhmässä on todettu kaksi koronatartuntaa. Joukkoaltistuminen tapahtui tiistaina 23. helmikuuta lähiopetuksessa. Ryhmä käytti maskeja ohjeiden mukaisesti. Jatkotartunnoista ei toistaiseksi ole tietoa.

Koulun tämän hetken tiedon perusteella 41 opiskelijaa ja mahdollisesti kaksi opettajaa on altistunut. Sairastuneiden liikkeiden jäljitystyö on kesken. Kaikki altistuneet ovat saaneet tai saamassa karanteenimääräyksen. He saavat kutsun koronatestiin.

Tiedotteen mukaan tilanteeseen saattaa liittyä myös muita altistumisia kampusalueella. LABin ja LUTin kampus suljetaan 14. maaliskuuta saakka sekä opiskelijoilta että henkilökunnalta.

Valtaosa kampuksen toiminnasta on ollut etäopetusta marraskuusta 2020 alkaen. Koulujen mukaan kampuksella on järjestetty vain opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä lähiopetusta pienille ryhmille.

Lue seuraavaksi