1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Andrew Cuomo

New Yorkin kuvernööri tukalassa tilanteessa: ex-alaiset syyttävät seksuaalisesta ahdistelusta, kansa syyttää koronakuolemien määrän vähättelystä

Andrew Cuomon jatkomahdollisuudet ensi vuoden vaaleissa heikkenevät.

Andrew Cuomo
New Yorks guvernör Andrew Cuomo
New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo on joutunut rankan kritiikin kohteeksi./All Over Press

Jo toinen ex-alainen syyttää New Yorkin osavaltion demokraattikuvernööriä Andrew Cuomoa seksuaalisesta ahdistelusta.

Cuomon entisen terveyspoliittisen neuvonantajan mukaan Cuomo häiritsi häntä seksuaalisesti viime keväänä. Ex-alaisen mukaan Cuomo ei kosketellut häntä, mutta vihjaili hänelle seksuaalissävytteisesti.

Naisen mukaan Cuomo, 63, oli esimerkiksi todennut 25-vuotiaalle alaiselleen olevansa "avoin tapailemaan 20-vuotiaita naisia".

Cuomoa syyteltiin myös aiemmin tällä viikolla ahdistelusta. Kuvernöörin neuvonantajana vuosina 2015-2018 työskennellyt nainen kertoi, että kuvernööri oli muun muassa suudellut ja kosketellut häntä ilman lupaa.

Cuomo on kiistänyt molemmat väitteet.

Kuvernööri on joutunut liemeen myös koronapandemian takia. Osavaltion oikeusministeri Letitia James julkisti tammikuussa tietoja, joiden mukaan New Yorkin hoivakodeissa oli koronaan liittyviä kuolemantapauksia lähes kaksi kertaa niin paljon kuin aiemmin kerrottiin, yli 15 000 eikä 8 500. Tapauksia ei kirjattu oikein, koska sairaaloissa kuolleita koronapotilaita ei laskettu mukaan.

Cuomon hallinto ohjeisti viime vuoden maaliskuussa hoivakoteja ottamaan vastaan myös koronatartunnan saaneita potilaita. Ohjetta perusteltiin sillä, että haluttiin välttää sairaaloiden ylikuormittuminen.

Jupakat asettavat kyseenalaiseksi, voiko Cuomo pyrkiä neljännelle kaudelle kuvernööriksi ensi vuoden vaaleissa. Häntä oli aiemmin spekuloitu jopa demokraattien presidenttiehdokkaaksi, mutta tämä vaihtoehto alkaa näyttää yhä etäisemmältä.

Lue lisää:

NYT: New Yorkissa leviää uusi huolestuttava koronavirusmuunnos

New York houkuttaa vuosittain miljoonia turisteja, mutta nyt kaupunki on tyhjä - "On päiviä, jolloin Keskuspuistossa ei ole juuri ketään"

Lue seuraavaksi