1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aleksei Navalnyi

Venäläismediat: Aleksei Navalnyi on saapunut vankileirille

Virallista vahvistusta Navalnyin saapumiselle ei ole vielä annettu.

Aleksei Navalnyi
Aleksei Navalnyi seisoo kädet taskuissaan lasiseinäisessä häkissä oikeussalissa. Hänellä on ruudullinen paita. Häkin edessä seisoo univormupukuinen mies.
Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi oikeudessa Moskovassa 20. helmikuuta.Sefa Karacan / AOP

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on saapunut Vladimirin alueella sijaitsevalle vankileirille suorittamaan tuomiotaan.

Asiasta kertovat Venäjän valtiolliset uutistoimistot Tass ja Ria Novosti, viitaten vankien oikeuksia edustavan järjestön lausuntoon.

Meduza-sivuston (siirryt toiseen palveluun) mukaan vangit ovat kertoneet olevansa huolissaan Navalnyin saapumisen kiristävän valvontaa.

Navalnyi oli vankien mukaan saapunut uuden vankiryhmän mukana. Saapuneita ei ollut lyöty, mitä usein vankien mukaan kyseisessä laitoksessa tapahtuu.

Järjestön edustajan mukaan Navalnyi on viety Pokrovin kaupungissa sijaitsevalle vankileirille. Kyseistä, noin 100 kilometriä Moskovasta itään sijaitsevaa vankileiriä on jo aiemmin epäilty Navalnyin sijoituspaikaksi.

Asiasta kertovat myös uutistoimistot Reuters ja AFP. Reutersin mukaan Navalnyin perhettä ja lakimiehiä ei ole vielä virallisesti informoitu hänen olinpaikastaan.

Navalnyin aiempi ehdollinen vankeustuomio muutettiin helmikuussa ehdottomaksi yli kahden ja puolen vuoden tuomioksi vankileirillä.

Muun muassa Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on vaatinut Venäjää välittömästi vapauttamaan Navalnyin. EU-maat myös sopivat tällä viikolla pakotteista Navalnyin vangitsemiseen liittyen.

Lue lisää:

Venäläismediat: Navalnyi viedään Pokrovissa sijaitsevalle vankileirille

Oppositiopoliitikko Navalnyi lähetettiin rangaistussiirtolaan Venäjällä – Ihmisoikeusaktivisti: Siirto on vaarallisin vaihe

Oppositiopoliitikko Navalnyi on siirretty pois Moskovan esitutkintavankilasta, kertoo asianajaja

Amnesty vaatii Aleksei Navalnyin vapauttamista mutta ei enää pidä häntä mielipidevankina

Oppositiojohtaja Navalnyi kahdessa oikeudenkäynnissä Venäjällä: Vankeustuomio pysyi voimassa, veteraanin herjaamisesta sakkotuomio

Lähteet: TASS, RIA, Reuters, AFP

Lue seuraavaksi