Hyppää sisältöön

Työllisyyden kuntakokeilut muuttavat monien palveluja maaliskuussa – Etelä-Savosta mukana kahdeksan kuntaa

Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Hanna Makkula uskoo siirtymän sujuvan hyvin.

Kuntakokeilussa TE-toimiston ovi käy nykyistä harvemmin. Kuvituskuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Työllisyyden kuntakokeilut muuttavat asiakkaiden palveluja maaliskuussa.

Tänään alkavassa työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa on mukana Mikkelin seudun kunnat Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala. Lisäksi mukana on Savonlinna omana kokeilualueenaan. Yhteensä kokeilu koskee noin 5000 TE-palveluiden asiakasta.

Kokeilussa kunnan työllisyyspalveluiden asiakkaiksi siirtyvät ansiosidonnaisen piiriin kuulumattomat, alle 30-vuotiaat sekä maahanmuuttajat ja vieraskieliset TE-toimiston asiakkaat.

Siirtymä toteutetaan porrastetusti niin, että Savonlinnassa vanhat asiakkaat siirtyvät kunnan asiakkaiksi 15. maaliskuuta ja Mikkelin seudulla siirto tapahtuu 8. maaliskuuta.

Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Hanna Makkula uskoo siirtymän sujuvan hyvin.

– Kyllähän tämä on iso muutos, varmaan tulee joitakin kimuranttejakin kysymyksiä, mutta toivon mukaan ne näkyvät mahdollisimman vähän asiakkaille. Asiakkaille lähtee myös kirje, jotta tieto saavuttaa asiakkaan.

Makkula muistuttaa myös, että kuntakokeilunkin aikana puhelin- ja verkkopalvelut säilyvät ennallaan, ainoastaan tavanomainen asiointi muuttuu. Mikkelissä kuntakokeilun työntekijät toimivat kuitenkin samoissa tiloissa TE-toimiston kanssa, joten fyysinen paikkakaan ei juuri vaihdu. Savonlinnassakin palvelua saa hyvin läheltä TE-toimiston nykyisiä tiloja.

Etelä-Savon TE-toimistosta siirtyy 16,5 henkilötyövuotta Mikkelin seudun kokeiluun ja 8 henkilöä Savonlinnan kokeiluun.

.
.